Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yalım:

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yalım: -2012 yılında, 3 bin 13 yangın olayı ve 305 arama kurtarma olayına müdahale ettik


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, 2012 yılında, 3 bin 13 yangın olayı ve 305 arama kurtarma olayına müdahale ettiklerini, 663 vatandaşı da yaralı olarak kurtardıklarını bildirdi.
     Yalım yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılı faaliyetleri hakkında bilgi vererek, modern hizmet binaları ile 222 personel, 29 teknolojinin son olanaklarına sahip araç ve gereçlerle bayram, tatil gözetmeksizin 365 gün 24 saat teyakkuz halinde olduklarını belirtti.
     2012 yılında, 3 bin 13 yangın olayı ve 305 arama kurtarma olayına müdahale etiklerini, 663 vatandaşı da yaralı olarak kurtardıklarını ifade eden Yalım, yine 2012 yılı içerisinde, 641 ev, 138 iş yeri, 73 fabrika, 24 resmi daire, 39 baca kalorifer, 273 araç, 19 trafo ve bin 806 arazi harman yangını ile 188 trafik kazası, 27 intihar girişimi, 3 karbonmonoksit zehirlenmesi, 72 mahsur kalma, 10 kuyuya düşme ve 5 çökme olayına müdahale ettiklerini açıkladı.
     2012 yılında yangın olayında yüzde 12 artış, arama kurtarma olayında yüzde 13 azalış görüldüğünü dile getiren Yalım, şunları kaydetti:
     Yangın olaylarındaki artış, yağışların fazla olması sonucunda aşırı büyüyen otların çeşitli sebeplerle tutuşmasından kaynaklandı. Arama kurtarma olaylarında azalmanın sebebi ise soba zehirlenmeleri olaylarında yaşanan ciddi düşüş oldu. Geçen yıl vatandaşlarımıza dağıttığımız uyarı cihazları bu oranın düşmesinde etkili oldu. Son yıllarda insanların kabusu durumuna gelen ve birçok vatandaşın can verdiği karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürlüğü, büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.
     Yalım, karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda, Evimizdeki Sessiz Katile Dikkat konulu seminerler düzenlediklerini ve bu çerçevede birçok vatandaşı bilgilendirdiklerini aktardı.
     Çalışma kapsamında soba kullanan evlere, esnafa, fabrikalardaki çalışanlara, öğrencilere, belediyenin meslek edindirme kurslarındaki vatandaşlara birebir ulaşılarak eğitici broşürler dağıttıklarını ifade eden Yalım, şöyle devam etti:
     Bilgilendirici eğitimler düzenleyerek vatandaşlarımızı doğru uygulamalar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirdik. Ayrıca bez afişler, billboard reklamları, televizyon ve radyo programları ile tüm vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalıştık. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbeyin talimatıyla 2 bin adet karbonmonoksit uyarı ve algılama cihazı alarak Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği işbirliği içerisinde dar gelirli vatandaşlarımıza dağıttık.
     Yalım, amaçlarının ayırt etmeden tüm vatandaşlara kaliteli ve hızlı bir hizmet sunmak olduğunu, yeni çıkan 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun yürürlüğe girmesiyle hizmet alanlarının daha da genişleyeceğine dikkati çekti.
     Kaliteli ve hızlı hizmeti il geneline yaymak için Nizip, İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Karkamış ilçeleri başta olmak üzere Oğuzeline de birer itfaiye grup binası kuracaklarını belirten Yalım, 6 olan mevcut hizmet noktasını 14e çıkaracaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yalım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER