Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Diyarbakır E ve D Tipi cezaevlerindeki 24 kişi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı -BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt: Aldığımız bilgilere göre açlık grevine katılanlarda herha


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır E ve D Tipi cezaevlerindeki 24 kişi, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
     Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin sabah saatlerinde sona erdirilmesinin ardından Diyarbakır E ve D Tipi Cezaevinde grev yapan 24 tutuklu ve hükümlü, geniş güvenlik önlemleri altında ambulanslarla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Daha önce kendileri için hastanenin ikinci katında hazırlanan odalara alınan su kişilerin tedavisine başlandı.
     BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP Hukuk ve İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk etapta açlık grevlerine 12 Eylülde başlayan 7 cezaevindeki 63 kişinin hastanelere sevk edildiklerini söyledi.
     Cezaevlerinde açlık grevine giren diğer tutukluların da rutin sağlık kontrolünden geçirileceğini belirten Kurt, şöyle dedi:
     Aldığımız bilgilere göre açlık grevine katılanlarda herhangi bir hayati tehlike söz konusu değil. Adalet Bakanlığından cezaevlerine kadar herhangi bir aksaklık söz konusu değil. Türk Tabipler Birliği tarafından doktorlara, bu tür vakalarda yapılacaklar konusunda seminer verildi. Ona göre hareket ediyorlar. Umarım meşru haklarımız için bedenlerimizi ölüme yatırmak zorunda kalmayız. Açlık grevine katılanların o taleplerinin ve verilen sözlerin takipçisi olacağız. Açlık grevinde bulunan tutukluların ailelerine sesleniyorum, endişe edilecek bir şey söz konusu değil. Umarız en kısa zamanda özgür kalırlar ve ailelerinin yanında yer alırlar. Biz milletvekilleri olarak Adalet Bakanlığının da bilgisi dahilinde tedavi sürelerinde refakat ederek yanlarında olacağız.
     Cezaevi ve hastane önünde toplanan yakınları da tutukluların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER