CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: -CHPnin yerelde daha çok güçlenmesi, fikir ve projelerini daha iyi anlatması lazım


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, Türkiyede entelektüel birikimi en yüksek partinin CHP olduğunu belirterek, CHPnin yerelde daha çok güçlenmesi, fikir ve projelerini daha iyi anlatması lazım dedi.
     CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim, Yönetim ve Kültür Platformunca İsmet İnönü Sanat Merkezinde düzenlenen Büyük İzmir:İzmir Geleceğine Yürüyor konferansının açılışında konuşan Ayata, bir partiyi anlamak için ideoloji, örgüt, lider ve seçmen tabanına bakmak gerektiğini ifade ederek, bütün unsurların en önemlisinin de partilerin fikir üretebilme gücü olduğunu söyledi.
     CHPnin kültür birikimiyle fikir üretme konusunda sıkıntı yaşamadığını ancak fikirlerin yerel temel başta olmak üzere, vatandaşlara aktarılması konusunda daha çok çalışmak gerektiğini anlatan Ayata, Bizim, başkaları gibi oy satın almak için maddi hediyeler vermemiz söz konusu olamaz. CHPnin yerelde daha çok güçlenmesi, fikir ve projelerini daha iyi anlatması lazım. Üstünlüğümüzü fikirlerimizle, proje ve programlarımızla, bilgi birikimimizle sağlayacağız diye konuştu.
     Ayata, yeni parti tüzüğünün birçok demokratik uygulamayı, kadın ve gençlik kolları seçimlerini öngördüğünü sözlerine ekledi.
    
     -Kocaoğludan parti içi eleştiri-
    
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise örgütlerin ve partililerin seçilmiş insanları koruyup kollamaları gerektiğini söyledi.
     Her söylenene çanak tutmak partililik değildir diyen Kocaoğlu, şöyle konuştu:
     İzmir, CHPnin en güçlü olduğu illerden biri. Bu gücümüzü daha da büyütmek zorundayız. Bunu yapacak duruşumuz, gücümüz var. Dünya metropolleri içinde 4. en hızlı büyüyen kentiz. Bunu anlatamıyoruz, kendi partililerimize bile anlatamıyoruz. Kendi arkadaşlarımızdan, Başkan bu metro ne olacak- Bitmezse seçimlerde yandık diyenler var. Metroyu 15 kilometre ile devraldım, 80 kilometre bitirdim.
     Bugün İzmirde 94 kilometre raylı sistem hizmet veriyor. Bunun savunması meydanlarda niye yapılmıyor- İş dönüp dolaşıyor, particilikte kalıyor. Örgüt bizim neremizde- Örgüt bunu düşünsün. Herkesi 80 öncesi ruhuna, partililiğine ve particiliğine çağırıyorum.
     Toplumsal Yaşamda Çağdaş Çözümler konulu oturumla devam eden konferans, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER