CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: -"CHPnin temel demokrasi taşıyıcısı, lokomotifi olduğunu düşünüyoruz"


KAYSERİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, "CHPnin temel demokrasi taşıyıcısı, lokomotifi olduğunu düşünüyoruz" dedi.
     Teşkilat çalışmaları dolayısıyla Kayseriye gelen Ayata, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
     Türkiyede demokrasinin gelişmesi için uzun yılar mücadele verildiğini belirten Ayata, "Türkiye için en önemli konulardan birisi demokratik toplum. Türkiyede 1946 yılından beri çok partili hayat başladı. O zamandan beri biz demokrasiyi, özgürlükçü demokrasiyi sağlam bir zemine oturtma mücadelesi veriyoruz. Bu kolay değildir. Dünyanın hiçbir yerinde demokrasi 3 günde gelmedi. Bugün gelişmiş demokrasi dediğimiz ülkelerin demokrasileri yaklaşık 100-200 yıllık ciddi birikimler sonucunda oturmuştur" diye konuştu.
     CHPnin Türkiyedeki demokrasinin gelişimine katkı verdiğini ve bundan sonra da vereceğini dile getiren Ayata, sözlerini şöyle tamamladı:
     "CHP olarak tarihi misyonumuzu, Türkiyeye özgürlükçü demokrasiyi yeniden kazandırmak ve yerleştirmek olarak görüyoruz. CHPnin temel demokrasi taşıyıcısı, lokomotifi olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyu bugün bütünüyle bunu böyle algılamayabilir ama göreceksiniz çok yakın bir zamanda bu algı bütün topluma, bütün kamuoyuna da yerleşecektir."
    
     Muhabir: Mustafa Önal / İsmail İçer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER