CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Hatayda:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Hatayda: CHP, Türkçülük, Kürtçülük yapamaz. CHP, inanç temeli üzerinde siyaset yapamaz


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP, Türkçülük, Kürtçülük yapamaz. CHP, inanç temeli üzerinde siyaset yapamaz dedi.
     Matkap, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mehmet Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ile birlikte, CHP İskenderun teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bayramlaştı.
     Partililerin bayramını kutlayan Matkap, Suriyedeki olaylar nedeniyle Hatay esnafının zor günler geçirdiğini söyledi.
     Devletin Hatay esnafına destek ve kredi vermesi gerektiğini ifade eden Matkap, esnafın olaylar nedeniyle dayanacak gücünün kalmadığını savundu.
     Matkap, CHPnin Mustafa Kemal Atatürkün ilkelerine yürekten bağlı olduğunu dile getirerek, CHP, Türkçülük, Kürtçülük yapamaz. CHP, inanç temeli üzerinde siyaset yapamaz. CHP bu ülkede barışı sağlamayacaksa kim sağlayacak- Zaten savaşın dilini kullanan rakiplerimiz var. Savaşın dilini kullanan MHP var AKP var. Bu ülkenin tüm umutları CHPde diye konuştu.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu da, parti içi mücadelelerin geride kaldığını, bundan sonra amaçlarının CHPyi iktidar yapmak olduğunu kaydetti.
     CHPnin Türkiyenin her yerinde olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şunları kaydetti:
     Kutuplaştırmayan, bölmeyen politika izleyeceğiz. AKPnin Türkiyeyi iyi yönetmediğini, Türkiyenin her yerinde cadde cadde, sokak sokak anlatacağız. Bunu bizler görüyoruz fakat AKPye oy veren çoğunluk görmüyor. Yüzde 50ye yakın bir çoğunlukları var Türkiyede. Bunlara çözüm önerilerimizi bıkmadan usanmadan, kendi içimizde mücadele etmeden anlatacak yöntemleri bulmalıyız.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / İsmihan Özgüven / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Hatayda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER