CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -(Suriyedeki olaylar) Olayın özü, batılı ülkelerin, ABDnin Ortadoğu petrollerini kontrol etme sorunudur. Yansıtılmaya çalışıldığı gibi, bir diktatörün halkına zulmetmesi veya Suriyeye demokra


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Suriyedeki olaylarla ilgili olarak, Olayın özü, batılı ülkelerin, ABDnin Ortadoğu petrollerini kontrol etme sorunudur. Yansıtılmaya çalışıldığı gibi, bir diktatörün halkına zulmetmesi veya Suriyeye demokrasi getirme arayışı değil dedi.
     Matkap, CHP İl Teşkilatında düzenlenen etkinlikte, partiye yeni katılan 40 kişiye rozetlerini taktı. Törenin ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Matkap, Kemal Kılıçdaroğlunun 2010 yılında genel başkan olmasının ardından CHPye yaklaşık 250 bin kişinin katıldığını belirterek, daha önce üye sayılarının 750 bin iken şu an bu sayının 1 milyonu aştığını kaydetti.
     Geride bıraktıkları dönemde kimi çalkantılara muhatap olduklarını ifade eden Matkap, kurultayla birlikte bütün iç tartışmaları geride bıraktıklarını, tüzük, gençlik ve kadın kurultayını yaptıklarını, şu anda sadece yerel, genel seçimleri düşündüklerini kaydetti.
    
     -Suriyedeki olaylar-
    
     İki günden bu yana Hatayda bulunduğunu ve bütün dünyanın gözünün burada olduğunu vurgulayan Matkap, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bütün dünyanın gözü Halepte, Şamda. Nereye uğradıysam konu komşu ülke, en büyük sınırlarımızın olduğu Suriyede yaşanan olaylar ve bunun Hatay ile Türkiyeye yansımaları. Bu konuda, uygulanmakta olan politikalarla ilgili CHPnin ne düşündüğünü zaman zaman paylaşıyoruz. Bundan sonrasına ışık tutmak adına tekrar paylaşmaya ihtiyaç var. Bugün yaşanmakta olan sorun Ankara ile Şam arasında yaşanan bir sorun değil. Sorun, Washington ile Şam arasında yaşanan bir sorun. Aslında Washington ile Şam ya da Suriye halkı arasında yaşanan bir sorun da yok. Olayın özü, batılı ülkelerin, ABDnin Ortadoğu petrollerini kontrol etme sorunudur. Yansıtılmaya çalışıldığı gibi, bir diktatörün halkına zulmetmesi veya Suriyeye demokrasi getirme arayışı değil. Tamamen bütün Ortadoğu haritasını değiştirmeye dönük Büyük Ortadoğu Projesi olarak adlandırılan projenin tatbikata konmasıdır. Washington ile Şam problem yaşayabilir ama Ankara sadece bunun ara buluculuk, uzlaştırıcılık tarafında olmalı. Ankaranın konuya girip taraf olması ne yazık ki oradaki olayları körüklemiş durumda. Ankaranın bir an önce pozisyonunu değiştirmesi gerekiyor.
     Hataydaki sanayici, esnaf, nakliyeci ve bankacılarla görüştüğünü de ifade eden Matkap, kentte öncelikle yapılması gerekenleri değerlendirdiklerini kaydetti. Kentte ihracat, nakliye, turizm olmadığını ve durduğunu savunan Matkap, Bu durumda hükümetin acil tedbir alması gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER