CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -Oslo görüşmeleriyle ilgili bizim farklı bir tutumumuz var. Bir an önce bu silahların bırakılması gerekiyor. Bu sorunun silahla çözülemeyeceği çok açık -Nasıl siyasi partiler ekonomik anlamda


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Oslo görüşmeleriyle ilgili bizim farklı bir tutumumuz var. Bir an önce bu silahların bırakılması gerekiyor. Bu sorunun silahla çözülemeyeceği çok açık dedi.
     Partisinin Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden Matkap, burada düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin zor bir dönemden geçtiğini ve en önemli gündem maddesinin terör olduğunu söyledi.
     Matkap, terörün daha önce 2-3 kentte faaliyet gösterdiğini ancak şimdi Türkiye geneline yayıldığını öne sürerek, şöyle konuştu:
     Bunun nedeni bir türlü anlaşılamıyordu. Ama son günlerdeki açıklamalar terörün tırmanma nedenlerini ortaya çıkardı. Bu da Türkiye siyaseti açısından önemli bir gelişme. Oslo görüşmelerini konuşuyoruz. Osloda ne olmuş- Osloda olan şu; AKP, 2011 haziran seçimlerini güvence altına alabilmek için müzakerelerde bulunmuş. İç barışı düşündüğünden yapmamış o müzakereleri. Seçimlerden güçlü çıkmak adına ne yazık ki, Türkiyeyi pazarlamış. Asıl üzerinde durmamız gereken nokta bu.
    
     -Medya kuruluşlarına hazineden yardım yapılmalı-
    
     Son dönemlerde medyanın özgürlüğünü kaybettiğini savunan Matkap, medya kuruluşlarının ekonomik anlamda hükümetten özerk olması gerektiğini bildirdi.
     Matkap, medya kuruluşlarının siyasi partiler gibi demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, Nasıl siyasi partiler, ekonomik anlamda bağımsızlıklarını sürdürmek için yasalar gereğince hazineden yardım alıyorsa, bu yardımlar medya kuruluşlarına da yapılmalıdır. Siyasal partilerde, alınan oya göre bir dağıtım yapılıyor. Medyada da okunma oranlarına, tirajlarına göre bu yapılabilir. Türkiyenin buna ihtiyacı var diye konuştu.
    
     -Bir an önce bu silahların bırakılması gerekiyor-
    
     Matkap, bir gazetecinin Abdullah Öcalanın genel bir afla İmralıdan çıkarılması gündemde. Bu af sayesinde de çeşitli davalardan cezaevinde bulunan bazı gazeteci, aydın ve yazarların da çıkarılacağı konuşuluyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz- sorusu üzerine, şunları kaydetti:
     Dikkatinizi başka bir yere çekmek istiyorum. 1989 yılında biz, Kürt sorunun çözümüne yönelik bir rapor yayınladık. Çok ağır bedeller ödedik. Karadenizde oy alamadık. Batıda oy alamadık. Şimdi bakanlar bizzat İmralıyla görüşmenin altyapısını hazırlıyor. Bunlar tabi çok farklı yaklaşımlar. Yani Türkiyenin geldiği noktayı buradan görebilmek gerekiyor. Bu konu tartışılıyor. Oslo görüşmeleriyle ilgili bizim farklı bir tutumumuz var. Bir an önce bu silahların bırakılması gerekiyor. Bu sorunun silahla çözülemeyeceği çok açık. Bu dengenin bir an önce kurulması, siyasetin bunu çözmesi gerekiyor. Kandilin bombalanmasıyla bu işler çözülmüyor. Siyaset bu konuda üzerine düşen görevi yapmak zorunda. Kaçarak, kaçak güreşerek bu sorun çözülmez. Bütün siyasi partiler elini taşın altına koymalı.
     Toplantıya, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, İl Başkanı Erman Gölet, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Gaye Usluer ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER