CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -CHP, tarihinde olmadığı kadar uyumlu, birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyor


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcı Nihat Matkap, partilerinin tarihinde hiç olmadığı kadar uyumlu, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığını kaydetti.
     Matkap, CHP İskenderun İlçe Teşkilatında düzenlediği Son siyasi gelişmeler adlı toplantıda yaptığı konuşmada, parti olarak yerel seçimlere önem verdiklerini ve buna en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.
     Ülkenin iyi idare edilemediğini savunan Matkap, şunları söyledi:
     CHP, tarihinde olmadığı kadar uyumlu, birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyor. Bu anlamda merkez yönetim kurulunda aday tespit yöntemlerine başladık. Genel özü itibariyle belediye başkanlarımızın tespitinde ağırlık olarak yetkiyi onu seçecek insanlara bırakacağız. Genel merkez olarak geçmişte bu atamalarda, belirlemelerde yetkiler yüzde 100 kullanılmış ise belki artık bu yetkiler, belirlemeler yüzde 10a yüzde 15e düşecektir. Ama her yerin kendine özel ayrıntısı olacaktır. Bu konuda titiz bir çalışma yürütülecektir.
     Büyükşehir Yasasının kimseye sorulmadan, görüş alınmadan çıkarıldığını belirten Matkap, AKPnin gemisi su almaya başlamıştır. Tüm bu yanlışlıkları Türkiyede herkes artık görmektedir dedi.
     Hükümetin halka birçok noktada yalan söylediğini iddia eden Matkap, Türkiyede şuan bir çatışma ortamının yaşandığını söyledi.
     AK Partinin Türkiyede demokratikleşme adı altında halka karşı oyunlar oynadığını öne süren Matkap, Yargı sistemindeki değişikliklerle yargıyı ele geçirmeye çalıştılar. Dindar nesil tartışmalarıyla milleti birbirine düşürmeye çalıştılar. 4+4+4 ile eğitim sistemini değiştirdiler. 19 Mayıs törenlerindeki kutlama programlarını yaptırmak istemediler. Yerel seçimleri öne almak istediler. Kimseye sormadan Büyükşehir Yasasını çıkarttılar. İdam, dokunulmazlık tartışmaları ve devlet başkanlığı gibi suni tartışmalarla gündem değiştirip milleti oyaladılar diye konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER