CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -Önümüzdeki yerel seçim, sadece belediye başkanlarını belirleme seçimi değil, Türkiyenin de rotasının belirlenme seçimi


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Önümüzdeki yerel seçim, sadece belediye başkanlarını belirleme seçimi değil, Türkiyenin de rotasının belirlenme seçimi dedi.
     Matkap, İskenderun ilçesinde partisinin ilçe gençlik kolları tarafından belediye kültür sarayında düzenlenen Türk eğitim sistemi konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde CHPye bazı medya kuruluşlarının ciddi saldırılarının olduğunu ileri sürdü.
     Partisinin 94 yıldır ayakta kaldığını ve bu durumun dünyada sadece 2-3 örneği olduğunu vurgulayan Matkap, CHP, lidere dayalı bir parti değil. CHP, üyelerine, örgütüne, kadrosuna ve programına dayalı bir parti. CHPliler farklı çıkarlar için bir araya gelmiş insanlar değil, Kurtuluş Savaşı dönemlerinde bağımsızlık arayışında ve yeni bir devlet kuruluş aşamasında kendiliğinden doğan bir yapı. Dolayısıyla hiçbir parti CHPye benzemiyor. Almanyada örneği var, ama bu kadar köklü bir parti yok diye konuştu.
     Matkap, hükümetin dış politikasını eleştirerek, Hatayda iflasların, işsizliğin, boşanmaların peş peşe geldiğini ve ilin felakete sürüklediğini iddia etti.
     Yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Matkap, şunları söyledi:
     Yerel seçim için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu seçimlerde iki ayrı heyecan yaşayacağız. Birincisi kendi adayımızı seçtirebilmenin heyecanını yaşayacağız, ikinci yaşayacağımız heyecan ise, bu seçimler Türkiyenin rotasını belirleyecek. Türkiye ya 200 yıldır hedeflediği batı tipi çağdaş demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecek ya da AKPye güç verilecekse Ortadoğu tipi bir otoriter rejime doğru ilerleyecek. Önümüzdeki yerel seçim sadece belediye başkanlarını belirleme seçimi değil, Türkiyenin de rotasının belirlenme seçimi. Hep birlikte, her birimiz yönetici sorumluluğunda çalışmalıyız bunları anlatmalıyız.
     Matkap, yerel seçimlerde Türkiyeyi 12 bölgeye böldüklerini ve bin 429 yerde seçime gireceklerini kaydetti.
     Panelde ise CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Parti Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Emin Sansar / Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER