CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: -AK Parti hükümetinin getirdiği model büyükşehir değil, bütün şehir modelidir


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Parti hükümetinin getirdiği model, büyükşehir değil, bütün şehir modelidir dedi.
     Öztrak, CHP Balıkesir İl Başkanlığını ziyaretinde, hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi, özellikle zeytin üreticisine gerekli desteğin verilmediğini savundu.
     Büyükşehir Yasasına değinirken, AK Parti hükümetinin getirdiği model büyükşehir değil, bütün şehir modelidir görüşünü dile getiren Öztrak, hükümetin mevcut belde ve belediyeleri kapatarak, Balıkesirlilerin söz hakkını elinden aldığını ileri sürdü.
     Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi ülkesi olduğunu ifade eden Öztrak, Halkın görüşü alınmadan belde belediyeleri kapatılmıştır. Bu, Avrupa Yerel Yönetimler Sözleşmesine de aykırıdır, demokrasiye aykırıdır, insan haklarına aykırıdır. Köylerin mal varlıklarının ellerinden alınması, çok tehlikeli bir gidişin habercisidir diye konuştu.
     Öztrak, bu model çerçevesinde Balıkesirde Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelecek partinin bazı hususlara da dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Öztrak, şunları kaydetti:
     Balıkesirin rantı Balıkesirlilerin olmalıdır. Balıkesirin vergisi Balıkesirliler için harcanmalı. Köyler için harcanmalıdır, beldeler için harcanmalıdır, ilçeler için harcanmalıdır. Balıkesir meraları, mal varlıkları bu ülkenin doğusundan veya batısından gelecek yabancılara peşkeş çekilmemelidir. Köyler, bu arazilerden faydalanmaya devam etmelidir. Bu çerçevede büyükşehire devredilecek arsa ve araziler başka şehirlere başka ülkelere peşkeş çekilmemeli, Balıkesirlinin zenginlik kaynağı olmalıdır.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Burak Akay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER