CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -(Parti içinde deklarasyon iddiası) CHPde hiçbir sorun olmaz, ne deklarasyon, ne de öyle bir şey var -(Milletvekili Aygünün taziye ziyareti) CHPnin genel başkanı ben gereğini yapacağ


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti içi muhalefetin deklarasyon hazırlığında olduğuna yönelik haberlere ilişkin CHPde hiçbir sorun olmaz, ne deklarasyon, ne de öyle bir şey var dedi.
     Tekin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 10-15 gün bir televizyon programında tutuklu milletvekilleriyle ilgili Benim Cumhuriyet Halk Partisine bir taahhüdüm yoktur dediğini savunarak, tutuklu milletvekilleriyle ilgili iki siyasi partinin grup başkanvekillerinin müzakeresi sonucu protokol yapıldığını kaydetti.
     Türkiyede 12 bin 800 iş cinayeti meydana geldiğini, bunun başkentinin de Zonguldak olduğunu savunan Tekin, Daha kısa bir süre önce 8 kardeşimiz, hayatını kaybetti. Yarın kimlerin hayatını kaybedeceği belli değil. İş kazalarında dünya birincisiyiz. Sadece iş kazalarında mı birinciyiz, hangi olumsuzluk varsa Türkiye birincidir. Mesela yolsuzluk diye konuştu.
     Gazetecilere yönelik eleştirilerini de dile getiren Tekin, CHPyi de eleştireceksiniz, eksiklerimiz varsa söyleyeceksiniz. Ancak iktidarın eleştirilmediği bir yerde muhalefetin eleştirildiği ülke haline geldik. Neredeyse hava raporunda bile CHPyi eleştirecekler. Bunun toplum farkında ifadelerini kullandı.
     Tekin, sadece 2012 yılında 753 insanın intihar ettiğini belirterek, 60 il dolaştığını, milletin halinin perişan olduğunu ileri sürdü.
    
     -Parti içi deklarasyon iddiası-
    
     Bir gazetecinin Parti içi muhalefetin deklarasyon hazırlığında olduğuna yönelik haberler var, siz böyle bir deklarasyon bekliyor musunuz sorusunu cevaplandıran Tekin, şöyle konuştu:
     CHPde hiçbir sorun olmaz, ne deklarasyon ne de öyle bir şey var. CHP, Türkiyenin meseleleriyle meşguldür. Israrla CHPde nasıl bir kavga yaratabiliriz, 20 yıldır uğraşıyorlar. Böyle bir şey olmayacak, öyle bir deklarasyon da yok. Farklı arkadaşlarımızın söylemleri olabilir. Bu son derece normaldir. Biz AKP değiliz, sosyal demokrat bir partiyiz, herkes rahatlıkla kendi düşüncelerini ifade edecek.
     Tekin, taşeronlaşmaya ilişkin soruya da CHP döneminde hiçbir taşeron işçi olmayacaktır. En azında devlette çalışan işçiyle ilgili AKPye buradan çağrı yapıyorum, kanun teklifimiz parlamentoda hazır. Kamuda çalışan taşeronların tamamını kamu işçisi yapalım diye yanıtladı.
     -Hüseyin Aygünün ziyareti-
    
     Pariste öldürülen kadınlardan Sakine Cansızın ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili bazı CHPli milletvekillerinin partinin işlem yapmasını istemesine ilişkin soru üzerine Tekin, Bütün siyasi partilerin kurumsal kimliğini genel başkanları temsil eder. CHPnin genel başkanı ben gereğini yapacağım dedikten sonra hiçbir CHPli bunu tartışamaz. Genel başkanın tartıştığı yerde bir başkasının tartışması partinin tüzüğüne de genel ilkelerine de aykırıdır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER