CHP Tunceli Milletvekili Aygünün kaçırılması

CHP Tunceli Milletvekili Aygünün kaçırılması -CHP Düzce İl Başkanı Karslıoğlu: -Aygünün teröristler tarafından kaçırılması Türkiyede terör sorununun ne boyuta ulaştığının en büyük göstergesidir


DÜZCE (A.A) - CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün teröristler tarafından kaçırılmasının Türkiyede terör sorununun ulaştığı boyutu gösterdiğini öne sürdü.
     Karslıoğlu, AA muhabirine daha önceki yıllarda terörün vur kaç şeklinde yapılandığını fakat son yıllarda yapılanmanın dışına çıktıklarını söyledi.
     Türkiyenin terörle 30 yıldır mücadele ettiğini ifade eden Karslıoğlu, 2002 yılına girerken bitme aşamasına gelmişti. Daha sonraki yıllarda ise terör olayını Türkiye olarak çok iyi anlayamadık ve 10 yılda terör olayı daha da ilerledi. Bu iş vurmakla olacak bir olay değil. Bunun ekonomik, psikolojik yönleri var. Hükümetimizin her şeyi ben bilirim mantığını bırakması lazım dedi.
     Meclisin acil toplanması ve terör konusunu ele alması gerektiğini anlatan Karslıoğlu, son bir ayda şehit olan askerler için kimsenin başsağlığı dilemediğini, şehit vermenin günlük bir olay haline geldiğini iddia etti.
     Karslıoğlu, terör sorunu çözülmedikçe huzura erilemeyeceğini belirterek, Bu yüzden Türkiye artık aklını başına toplamalı. Burada birinci sorumluluk hükümete düşmektedir. Bu işin ciddi bir hadise olduğunu anlamalıyız. Acilen TBMM toplanmalı ve Türkiyede bu konuda fikir sahibi olan sivil toplum kuruluşları ile o yörenin halkını ortak bir görüşte toplanıp bunu nasıl çözmemiz gerektiğini konuşmalıyız. Aygünün teröristler tarafından kaçırılması Türkiyede terör sorununun ne boyuta ulaştığının en büyük göstergesidir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHP Tunceli Milletvekili Aygünün kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER