Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kolombiya'da. Erdoğan başkent Bogota'da tarihi semti gezecek, Altın Müzesini ziyaret edecek. (Bogota)

POLİTİKA

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlıkta Yenilenebilir Enerji Eylem Planı tanıtım toplantısı yapacak. (10.00-Ankara)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çankaya İlkokulu'nda 'Okul Sütü' dağıtım programına katılacak. (09.30-Ankara)

- CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ali Özgündüz, medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı ziyaret edecek. (10.00- İstanbul)

EKONOMİ

- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Uluslararası Finans Enstitüsü'nün(IIF) Konferansı'nda bir konuşma yapacak. Başçı, daha sonra da G20 Ülkeleri Merkez Bankaları Başkanları'nın Makro İhtiyati Politika Tecrübelerini Değerlendirmek amacıyla bir araya gelecekleri toplantıya katılacak. (11.45-15.00-İstanbul)

DÜNYA

- AB Dışişleri Bakanları, Afrika ile ilişkiler ve terörle mücadeleyi görüşmek üzere toplanacak. Bakanların gündeminde Ukrayna krizinin de olması bekleniyor. (Brüksel)

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'a 2 günlük resmi ziyarette bulunacak. (Kahire)

GÜNCEL

- 2014-2015 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısı başlıyor.
Okullarda 2. dönemin başlamasıyla birlikte öğrencilere kuru üzüm ve süt dağıtımı takip edilecek.

- Terörü soruşturan polislere yönelik İstanbul merkezli operasyonlara ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (İstanbul)

- İzmir'in Ödemiş ilçesinde faal olmayan Bozdağ Kayak Merkezi'nde mahsur kalan dağcılara ulaşıldı. Gelişmeler takip ediliyor. (İzmir)

- Ege Bölgesi Baro Başkanları, İzmir Barosu'nda, İç Güvenlik Yasa Tasarısıyla ilgili basın açıklaması yapacak. (14.00-İzmir)

ÖZEL - İstanbul'un sahafları Ankara'ya çıkarma yapacak
İstanbul'da adı çarşısıyla bilinen sahaflar, Ankara'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Ankara'daki kitap fuarında kitapseverlerin karşısına çıkacak sahaflar, İstanbul'daki son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Sadece eski kitaplar değil, eski evraklardan tapu senetlerine, fermanlara kadar pek çok eski obje de sahafların sergilerinde yer alacak. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan İstanbul'da 8 yıldan bu yana bu işin festivalinin zaten yapıldığını belirten sahaf Ümit Nar, Ankara'da İstanbul'daki gibi sahafların toplu olarak bulunduğu bir mekan olmadığını belirterek en azından 10 günlük süre içinde bunu yapmaya çalışacaklarını söyledi.

ÖZEL - TBMM, bankamatik gibi yasamatik oldu, kanun çıkartıyor
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçti. Bu süre zarfında AKP iktidarı tarafından kanunlarda birçok değişiklik yapıldı, yeni kanunlar çıkarıldı. 17 Aralık 2013 tarihinden bugüne kadar Meclis Genel Kurulu'nda değiştirilen veya çıkarılan kanun sayısı 75 oldu.

SPOR

- Süper Lig'in 19. Haftasının kapanış maçında Eskişehirspor ile Galatasaray oynayacak. (20.00-Eskişehir)

- PTT Birinci Lig'de Samsunpor-Albimo Alanyaspor maçı oynanacak. (19.00-Samsun)

- Takımların Türkiye Kupası ve lig maçlarına yönelik çalışmaları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER