Cimnastik Milli Takımı, Boluda kampa girdi

Cimnastik Milli Takımı, Boluda kampa girdi -Milli takım antrenörü Şenol: -Bu seneyi 5-6 madalya ile kapatmayı düşünüyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Cimnastik Milli Takımı, Boluda kampa girdi.
     Milli takım antrenörü Mahir Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin 2016 Dünya Olimpiyatları olduğunu belirterek, çalışmalarını olimpiyatlara göre ayarladıklarını söyledi.
     Kampın 14 gün süreceğini ifade eden Şenol, eğitime devam eden sporcuların izin konusunda sorun yaşaması nedeniyle yarıyıl tatilinde kamp yaptıklarını bildirdi.
     Kampta 5i milli, 20si milli sporcu adayı 25 cimnastikçi bulunduğunu kaydeden Şenol, Aday sporcuları kampa dahil etmemizin sebebi, 2016 Olimpiyatlarına bazı çocuklarımız yetişiyor, bazıları yetişemiyor. Hedefimiz, küçük çocuklar arasından 2020 ve 2026 olimpiyatlarına çıkabilecek sporcuları belirleyip, ona göre şimdiden üstlerine düşmek diye konuştu.
     Türkiyenin cimnastik branşında olimpiyatlara bireysel katılımlarla dahil olduğunu hatırlatan Şenol, amaçlarının takım halinde olimpiyatlara katılarak madalya kazanmak olduğunu dile getirdi.
     Bizim birinci hedefimiz, olimpiyatlara tek sporcu değil de takım olarak gidebilmek diyen Şenol, Onun için de Boluda bir kamp düzenledik. Kampta şu anda 2. günümüz ve çok güzel bir şekilde devam ediyor. Sıcaklık konusunda hiçbir derdimiz yok, barınma olarak sıkıntımız yok, yemek konusunda hiçbir sıkıntımız yok, tek sıkıntımız olimpiyatlara sporcu götürebilmek şeklinde konuştu.
     Şenol, sözlerini şöyle tamamladı:
     2013de Büyükler Ferdi Avrupa Şampiyonası ve Aerobik (AEROC) Şampiyonası var. AEROC Şampiyonasında 4 sporcumuz var. Hedef gösterilen 2 sporcumuz madalya alabilecek durumda. Aynı zamanda Avrupa Şampiyonasına gidecek ferdi sporcularımız arasında Boluda yarışan Ümit Şamiloğlu, İzmirden Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak var. Bu sporcularımızdan madalya bekliyoruz. Bu sene hedeflerimiz çok fazla.
     Bu seneyi 5-6 madalya ile kapatmayı düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cimnastik Milli Takımı, Boluda kampa girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER