Çinli maden firması yetkilileri Akören köylülerini

Çinli maden firması yetkilileri Akören köylülerini bilgilendirdi


MALATYA (A.A) - Çinli Cenhan Madencilik firması yetkilileri, Akören köylülerini çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi.
     Akören Köyündeki bilgilendirme toplantısına İlçe Kaymakamı Zafer Oktay ile AK Parti İlçe Başkanı Kudret Kılıç da katıldı. Toplantıda köyde bakır aramak için ruhsat alan firmanın temsilcileri, köy halkına yapacakları çalışmaya ilişkin bilgi verdi.
     Kaymakam Oktay, Arguvana böyle bir yatırımın gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Yasal çerçeve içinde firma yetkililerine yardımcı olacaklarını dile getiren Oktay, köy halkından tedirgin olmamalarını isteyerek, "Her şey bizim kontrolümüzde yürüyecek" dedi.
     Firma sahibi Jiang Han, köyde bakır olduğu öngörülen 250 dönüm alanın 10 yıllık işletme hakkını aldıklarını kaydetti. 30 yıllık rezerv olduğu belirtilen alanda çıkaracakları bakırı Mersine taşıyacaklarını anlatan Han, bakır madeni işletmesini uzun vadeli düşündüklerini belirtti.
     Türkiyedeki kanunlara uygun olarak çalışma yapacaklarını ifade eden Han, köylüleri rahatsız etmemek için kuracakları işletme için farklı bir yol yapılacağını anlatarak, gürültü ve toz olmaması için de gerekli önlemleri alacaklarını söyledi. Firmaya köyden işçi de alacaklarını kaydeden Han, "Arguvan için ne yapılması gerekiyorsa yapmak istiyorum, yapmaya da hazırım. Biz köylulerle bir aile gibi olacağız. Arguvan halkını çok seviyorum. Köy halkının sağlığı bizim için birinci dercede önemlidir" diye konuştu.
     Akören Muhtarı Ekrem Aslan da toplantıda firma yetkililerine köy halkının endişelerini iletti.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Çinli maden firması yetkilileri Akören köylülerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER