Çölyak hastaları kermeste buluştu

Çölyak hastaları kermeste buluştu -Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Uranlı: -"Antalyada glutensiz ürünlerin imalat sanayisinin kurulmasını istiyoruz" (Fotoğaflı-Görüntülü)


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Mustafa Uranlı, "Antalyada glutensiz ürünlerin imalat sanayisinin kurulmasını istiyoruz. Antalyaya ekmek İstanbul, Ankara ve İzmirden geliyor, Antalyada neden yok" dedi.
     Batı Akdeniz Çölyak Derneği, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kemer Berke Ranch Otelde bir kermes düzenledi. Kermese, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     AA muhabirine açıklamalarda bulunan Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Mustafa Uranlı, çölyak hastalığının, sadece bir hastalık olmadığını ve bir yaşam biçimi olduğunu söyledi.
     Çölyak hastalığının buğday, arpa ve çavdar gibi hububat ürünlerinde bulunan gluten adlı proteinin ince bağırsakta duyarlılık yarattığını kaydeden Uranlı, "Çölyak hastalığı dünyada çocukluk ve yetişkinlik dönemlerinde en sık rastlanan kalıtsal bir hastalıktır" dedi.
     Çölyak hastalarının glutensiz gıda ürünü tüketmeleri gerektiğini, fakat Antalyada glutensiz gıda ürünü bulmakta zorlandığını belirten Uranlı, şöyle konuştu:
     "Okullarda glutensiz ürünler yok. Marketlerde de glutensiz ürünler için ayrı stantların açılmasını istiyoruz. Ayrı stantlarda ürünlerin belirtilmesi ve üzerlerinde (glutensizdir) diye yazılmasını istiyoruz. Bazen çok küçük yazıyorlar ve okunmuyor. Ayrıca Antalyada glutensiz ürünlerin imalat sanayisinin kurulmasını istiyoruz. Antalyaya ekmek İstanbul, Ankara ve İzmirden geliyor. Antalyada neden yok-"
     Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Barçın Karakaş da etkinlikte glutensiz beslenmeyle ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber Çölyak hastaları kermeste buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER