Çölyak hastalarına özel menülü iftar

Çölyak hastalarına özel menülü iftar -Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda çölyak hastalarına Çölyak Hastaları ile Dayanışma Derneği Başkanı Taşın hazırladığı gluten içermeyen özel yemekler ikram edild


SİİRT (A.A) - Siirtteki çölyak hastaları kendileri için düzenlenen iftarda gluten içermeyen özel yemeklerden oluşan menü ile oruç açtı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Saraçoğlu Çocuk Yuvasında düzenlenen iftarda çölyak hastalarına Çölyak Hastaları ile Dayanışma Derneği Başkanı Hatice Taşın hazırladığı gluten içermeyen özel yemekler ikram edildi.
     Siirtli çölyak hastaları ve aileleri kendileri için hazırlanan özel yemeklerden oluşan menü ile oruç açtı.
     Ocağın başına geçerek özel menünün hazırlanmasında aşçılara yardımcı olan Taş, yemeğin ardından çölyak hastalarına mısır irmiği ile hazırladığı çiğ köfte ve revani sundu.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın iftarda yaptığı konuşmada, daha önce toplumda yeterince tanınmayan çölyak hastalığı konusunda bir bilinç oluşmaya başladığını söyledi.
     Sayın, bu bilincin oluşmasında sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının önemli bir yer tuttuğuna dikkati çekerek, il müdürlüğü olarak her zaman çölyak hastalarının ve derneklerinin yanında olacaklarını belirtti.
     Ramazanın hayır ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Sayın, Bu mübarek günde çölyak hastaları ve ailelerini ağırlamak istedik. Bu gece bizler de onların yiyeceklerinden yiyerek empati yapmaya çalıştık. Önümüzdeki süreçte dernek ile çeşitli etkinliklere imza atmayı planlıyoruz dedi.
     Dernek Başkanı Taş ise, kent genelinde yaklaşık 100 çölyak hastası bulunduğunu, kentteki çölyak hastalarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı Sayına teşekkür ettiklerini belirtti.
     Yemeğe 40 çölyak hastası ve aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen- Zekeriya Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Çölyak hastalarına özel menülü iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER