Çölyaklı Hastalar Yardımlaşma Derneği Başkanı Taş:

Çölyaklı Hastalar Yardımlaşma Derneği Başkanı Taş: Çölyaklı hasta sayısı 200e ulaştı


SİİRT (A.A) - Siirtte faaliyet gösteren Çölyaklı Hastalar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatice Taş, Çölyaklı hasta sayısının 200e ulaştığını söyledi.
     Başkan Taş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, bir yıl önce derneği kurduklarında hasta sayısının 30 civarında olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
     Çölyak hastalığı pahalı bir hastalık. Çünkü özel gıda maddelerini tüketmemiz gerekiyor. Bunları çoğu da ithal ve çok pahalı buna karşın hastalar genelde yoksul ve orta gelirli ailelerden oluşuyor. Bunu bırakın kişinin çölyak hastası olup olmadığını belirlemek için yapılan testte kullanılan ilaçları bile devlet ödemiyor. Hasta kendi cebinden ödüyor. Sesimizi duyuramıyoruz. Yeterli desteği alamıyoruz. Bir dernek çatısı altında bir araya geldik. Dernek kirasını da ödeyemiyoruz. Bize maddi desteğin yanı sıra çölyaklı hastaların yaşamların da dikkat edecekleri hususlar ve bu hastalık konusunda bilinçlendirici çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Devlet desteği ile toplumun dikkatini bu hastalığın üzerine çekmek istiyoruz. Hasta sayısı da hızla artıyor. Şu anda yaptığımız son tespitlere göre ilimizde çölyaklı hasta sayısı 200e yaklaştı. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Lütfen sesimizi duyun, bize kulak verin.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çölyaklı Hastalar Yardımlaşma Derneği Başkanı Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER