Çölyaklılarla dayanışma gecesi

Çölyaklılarla dayanışma gecesi


SİİRT (A.A) - Siirtte çölyak hastalarıyla dayanışma gecesi yapıldı.
     Siirt Çölyakla Yaşam Derneğinin Kültür Merkezinde düzenlediği etkinlikte konuşan İstanbul Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden, yaptığı konuşmada, çölyak hastalığıyla yaşamın zorluklarını dile getirerek, "Bu zorluklarla mücadele edebilmek için işbirliği yapmamız gerekir. Hepimizin bir sivil toplum örgütü altında toplanmamız ve gücümüzü birleştirmemiz gerekir. Bir federasyon çatısı altında birleşmemizde yarar vardır" dedi.
     Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydın da yaptığı konuşmada, tevekkül ve sabırla zorlukların hafifletilebileceğini ve hatta yenilebileceğine değindi.
     Siirt Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Hatice Taş ise yazdığı bir şiiri kendisi gibi çölyak hastası olan minik bir çocukla birlikte okudu. Taş, bir çölyak hastasının annesine seslenişi adlı şiiri gözyaşları içinde okurken, salonda da duygulu anlar yaşandı.
     Gecenin sonunda çölyaklı hastalar için üretilmiş çeşitli pasta ve tatlılardan oluşan ikramların sunulduğu bir kokteyl verildi. Çölyak hastalarına çeşitli gıdalar hediye edildi.
     Geceye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, bazı mahalle muhtarları ve çölyak hastaları ile aileleri de katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çölyaklılarla dayanışma gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER