ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Biga MYOda "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" hastalığı eğitim semineri verildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulunda (MYO), "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" hastalığı konusunda eğitim semineri verildi.
     Biga Sağlık Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde hemşireler Nuran Aka ve Hafize Gürşen, öğrencilere hastalığın belirtileri, korunma yolları, kenenin çıkarılma şekli ve kene ısırdığında yapılmaması gerekenler hakkında bilgi verdi.
     Aka, hastalığın kenelerle bulaşan ve ateş, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yüzde ve gözlerde kızarıklık, bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle başlayan kanamalarla ölüme kadar gidebildiğine işaret ederek, vücuda tutunmuş kenenin üzerine herhangi bir kimyasal maddenin dökülmemesini, üzerine sigara basılmamasını istedi.
     Nuran Aka, belirtilerinin görülmesi halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     -Çan MYOda "Vergi İdaresi" semineri-
    
     ÇOMÜ Çan Meslek Yüksekokulunda (MYO), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencilerine, mesleki gelişim seminerleri kapsamında Çan Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Metin Özen tarafından seminer verildi.
     Seminerde, vergi idaresini ve birimlerini tanıtan, yapılan işlemlerle ilgili bilgi veren Özen, kurumlar ve gelir vergilerindeki son değişikliklerin meslek mensuplarındaki yansımasına da değindi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER