Çorumlular da doktor balıkları sevdi

Çorumlular da doktor balıkları sevdi -Çorumda ayakkabı satan işletmeci, bazı cilt hastalıklarına karşı etkili olduğuna inanılan ve Sivasın Kangal ilçesinde sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olarak adını duyuran balıkl


ÇORUM (A.A) - Gazi Nogay - İsmail Çimen - Çorumda ayakkabı satan işletmeci, bazı cilt hastalıklarına karşı etkili olduğuna inanılan ve Sivasın Kangal ilçesinde sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olarak adını duyuran balıklı kaplıcadan temin ettiği doktor balıklar ile kentte ayak tedavisinde adını duyurmayı başardı.
     Kent merkezinde yaklaşık 5 yıldır ayakkabı satışı yapan Cumhur Palabıyık, AA muhabirine, ayakkabı satışının yanı sıra son bir yıldır ayak sağlığı merkezi olarak da Çorum halkına hizmet verdiklerini söyledi.
     Sivasın Kangal ilçesinde özellikle sedef hastalığına ve diğer cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılan ve doktor balıklar olarak adlandırılan, sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olan balıklı kaplıcadaki balıklardan Çoruma da getirerek vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Palabıyık, Ayak sağlığı bakımında yaşanan her problemin çözümü bizde mevcut dedi.
     Balıkların, tahriş olmuş durumdaki veya herhangi bir enfeksiyondan oluşan cilt dokusundaki yaraları iyileştirdiğini öne süren Palabıyık, egzama, cerrahi sivilceler ve hatta tedavisi imkansız olduğu söylenen sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarının doktor balıklar tarafından iyileştirildiğini ve izlerinin da kaybolduğunu ifade etti.
    
     -Akvaryumda 200e yakın balık-
    
     İş yerinin bir bölümüne kurduğu akvaryumda 200e yakın balıkla tedavi hizmeti verdiklerini dile getiren Palabıyık, tedavi süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:
     Doktor balıklar ayaktaki ölü deriyi tırtıkladığı sırada, antibiyotik gibi bir sıvı salgılıyor. Bu salgıladıkları sıvıyla da hücre yenilemesi oluşuyor. Yaklaşık 1 yıldır bu hizmeti veriyoruz. Ancak tabiatı gereği bu balıkları yaşatması zor bir olay. Tam anlamıyla son altı ayda verim almaya başladık. Belirttiğimiz süre zarfında 300 kişi tedavi olmaya geldi. Kent merkezi ve ilçelerin yanı sıra yurt dışından gelen gurbetçilerimiz de tedavi için başvuruda bulunuyor.
     Tedavi sonrasındaki süreçte müşterilerine doğru ayakkabı kullanımı konusunda da yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Palabıyık, Yanlış tercih edilen ayakkabı, tedavi sonrası ayakta yeniden nasır oluşmasına sebep olabiliyor. Müşterilerimize bu noktada da yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz diye konuştu.
     Merkeze başvuran Hakan Yücel, yaklaşık 2 yıldır ayağında taban çatlaması olduğunu ve doktor balıkları duyunca tedavi olmak istediğini söyledi.
     İki haftadır periyodik aralıklarla merkeze gelerek tedavi olduğunu dile getiren Yücel, Altıncı seanstayım ve gayet memnunum. Çatlamaların yavaş yavaş geçtiğini görüyorum. Bu balıklar bir mucize. Benzer rahatsızlığı olanlara da tavsiye ediyorum. Tedaviden önce yürürken çok çabuk yoruluyordum ama şimdi aşırı bir yorgunluk hissetmiyorum dedi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorumlular da doktor balıkları sevdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER