Çözüm süreci

Çözüm süreci -Şırnakta bir grup köy ve mahalle muhtarı muhalefet partilerini çözüm sürecine destek olmaya davet etti


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta bir grup köy ve mahalle muhtarı muhalefet partilerinin çözüm sürecine destek vermesini istedi.
     Başağaç Köyü Muhtarı Ali Atan, Cumhuriyet Meydanında, muhtarlar adına yaptığı açıklamada, barış ve huzur içerisinde yaşamak istediklerini söyledi.
     Yılarca çatışmaların yaşandığı alanlarda piknik yapmayı arzu ettiklerini ifade eden Atan, "Barut kokusunu değil, rengarenk çiçeklerin kokusunu solumak istiyoruz. Cudi Dağı eteklerinde Nuh Peygamberin evlatları olarak, yıllarca barış özlemiyle yaşayan halk olarak, bölgemizde 30 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalı ortamdan çıkıp barış süreciyle barış, kardeşlik ve huzur dolu bir ortama kavuşmak istiyoruz" diye konuştu.
     Tarihi öneme sahip bu coğrafyada acıların son bulmasını beklediklerini dile getiren Atan, dedelerinin kardeşçe bu ülke için savaştığını vurguladı.
     Akan kanın durması için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet eden Akan, şunları kaydetti:
     "Çözüm sürecine muhalefet partilerinin de destek vermesini istiyoruz. Ayrıca çözüm sürecini desteklemeyenlerin arkasında olmayacağımızı belirtiyoruz. Anaların, babaların, eşlerin ve çocukların acı ve gözyaşının dinmesi, barış, kardeşlik ve huzur ortamının sağlanması için toplumun her kesimini çözüm ve barış sürecine katkı sunmaya davet ediyoruz."
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER