Çözüm süreci

Çözüm süreci -Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde güvenli olmadığı gerekçesiyle gündüz yapılan düğün törenleri, çözüm süreciyle akşam da düzenlenmeye başladı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde güvenli olmadığı gerekçesiyle gündüz yapılan düğün törenleri, çözüm süreciyle akşam da gerçekleştirilmeye başladı.
     Kato Dağı eteklerinde kurulu olan ve zaman zaman çatışmalarla gündeme gelen Beytüşşebapta önceden saat 17.00den itibaren evlerine giren vatandaşlar, çözüm süreciyle yaşanan huzur ortamında artık ilçe meydanında akşam saatlerinde düğün törenleri düzenliyor.
     Silah seslerinin yerini havai fişeklere bıraktığı ilçeden, gece saatlerine kadar davul ve zurna sesleri yükseliyor.
     İlçedeki bir güvenlik şirketinde çalışan Recai Güneş ve Gaziantepli Bahar Çelik de ilçe meydanında akşam düzenlenen törenle dünya evine girdi. Çiftin düğününe katılanlar, davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi.
     Düğüne katılanlar, sağlanan huzur ortamı sayesinde evlerine kapanmaktan kurtulduklarını söyledi. Çözüm sürecini desteklediklerini belirten vatandaşlar, düğünlerde arzu ettikleri gibi eğlenebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Casım Bal / Sema Kaplan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER