Çözüm süreci

Çözüm süreci -Aşiret reisi Kılıç: -"Şanlıurfada şehit aileleri de bağrına taş basarak bu durumun yanında yer alıyor. Çünkü süreç, olumlu tamamlanırsa memlekette huzur ortamı sağlanacak, özlediğimiz günler geri dönecek" -"


ŞANLIURFA (A.A) - Hacı Musa Aşireti reisi Mehmet Ali Kılıç, Şanlıurfada şehit ailelerinin bağrına taş basarak sürecin yanında yer aldığını belirterek, "Çünkü süreç, olumlu tamamlanırsa memlekette huzur ortamı sağlanacak, özlediğimiz günler geri dönecek" dedi.
     Kılıç, AA muhabirine çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terörün Türkiyeye maddi ve manevi olarak büyük kayıplar yaşattığını belirten Kılıç, "Türkiyenin bütçesinin büyük bir kısmı terörle mücadeleye gidiyordu. Bu sebepten yapılması gereken yatırımlar ve kalkınma hamleleri yapılamıyordu" diye konuştu.
     Çözüm sürecinin başarılı olması durumunda Türkiyenin ekonomik olarak büyüyeceğine dikkati çeken Kılıç, "Türkiyenin tamamı sürece destek vermeli. Şanlıurfada şehit aileleri de bağrına taş basarak bu durumun yanında yer alıyor. Çünkü süreç olumlu tamamlanırsa memlekette huzur ortamı sağlanacak, özlediğimiz günler geri dönecek" ifadesini kullandı.
    
     -"Köylerde hayat, normale dönüyor"-
    
     "Sürece destek vermeyen muhalefet partilerine şaşıyorum. Barışla herkes kazanacak" diyen Kılıç, yaşadığı toprakları terör yüzünden terk eden köylülerin geri dönmeye başladıklarını söyledi.
     Sürecin, bölgede tarım ve hayvanılığa olumlu katkıları olacağının altını çizen Kılıç, senelerce terör nedeniyle kullanılamayan arazilerin artık tarım ve hayvancılığa da açılacağını vurguladı.
     Kılıç, çözümün başarıya ulaşması için çabaladıklarını kaydederek, "Vatandaşlara bu süreci anlatmaya çalışıyoruz. Yeter artık! 30 yıldır bu kardeş kavgası yeter" dedi.
    
     -"Başbakan, cesur davranıyor"-
    
     Kılıç, terör sorunun çözümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın cesur davrandığına işaret ederek, "Başbakan olmasaydı terör sorunu yine de çözülemezdi. Yıllarca bu işi çözmeye çalışanlar, suikasta uğradı. Turgut Özal, bende Kürt kanı var, bu işi bitiririm dedi. Ancak, Özalı bitirdiler. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, sorunu çözmek için halkla işbirliği yaptı, o da suikasta uğradı" diye konuştu.
     Muhalefet partilerinin sürece oy kaygısı nedeniyle destek vermediklerine değinen Kılıç, "Muhalefetler, sürece destek verselerdi daha fazla oy alırdı çünkü şu an oy kaybediyorlar" dedi.
     Akil insanların, sürece olumlu katkısı olduğunu belirten Kılıç, heyette, aşiretlerin önde gelen isimlerinin yer almasının etki gücünü artıracağını ifade etti.
     Kılıç, ayrıca çekilmelerin silahsız olması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER