Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: "Öcalanın geleceğine dair veya devletin idari sistemi üzerinde asla bir pazarlık yok"


İZMİR (A.A) - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Öcalanın geleceğine dair veya devletin idari sistemi üzerinde asla bir pazarlık yok" dedi.
     Ensarioğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Saitin evsahipliğinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Ensarioğlu, iç çatışmalara son verecek sivil demokratik yeni anayasa sürecinin yaşandığını kaydetti.
     Bir sorunu çözerken yeni bir sorun yaratılmaması gerektiğini ifade eden Ensarioğlu, "Bu sürecin kaybedeni, tavizi yok. Türkiye kazanacak. Bazı endişeler olduğunu görüyoruz. Akil insanların sebebi de bu, bunun gerekliliğinin anlatılması. Aynı zamanda toplumun taleplerinin hükümete aktarılması için de bir araç. Muhalefet bu tarafsız insanlara, bize saldırma ve çözüm sürecini engelleme adına ağır eleştiriler getirip, çalışma ortamlarını bozuyor. Egede, bir kaç yerde küçük de olsa tepkilerle karşılaştılar. Bunu nedeni de muhalefetin oluşturduğu algıdır" diye konuştu.
     Ensarioğlu, bir gazetecinin "Halk bu süreci nasıl görüyor, neler gözlemlediniz-" şeklindeki sorusu üzerine, Diyarbakır, Batman ve Siirtin tüm ilçelerini dolaştıklarını, insanların gözlerinde umut ışığı, sevinç olduğunu söyledi. Bölgede sürece yüzde 100 destek olduğunu ifade eden Ensarioğlu, batıda da yüzde 69 desteğin olduğunu bildiklerini kaydetti.
     Terör örgütü liderinin serbest kalması ve eyalet sisteminin getirileceği gibi endişeler bulunduğuna dair soru üzerine ise, hükümetin böyle bir düşüncesi, böyle bir pazarlığı olmadığını vurgulayan Ensarioğlu, "Herkes iyi bilsin, ne bir şey alındı, ne bir şey verildi. Öcalanın geleceğine dair veya devletin idari sistemi üzerinde asla bir pazarlık yok" cevabını verdi.
    
     -"4 ayda 400 kişi ölmemiş"-
    
     Ensarioğlu, Türkiyede 4 aydır insanların ölmediğini, geçen yıl bu dönemlerde ayda 100 kişinin öldüğünü belirterek, "Demek ki 4 ayda 400 kişi ölmemiş. Bunun hiç mi kıymeti yok" dedi
     Sait de çözüm sürecini eksi ve artılarıyla konuşmak istediklerini belirterek, bu konuda hassas davranan İzmir halkını bilgilendirmek için toplantılar düzenlediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Serdar Yılmaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER