CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı

CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Alagözlü bilimsel kongrede eş başkanlık yapacak


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Alagözlü, Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Probiyotik, Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresinin eş başkanlığını yapacak.
     CÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alagözlü, Probiyotik Prebiyotik Derneği tarafından 11-13 Nisan tarihlerinde Antalyada düzenlenecek kongrenin eş başkanlığını yürütecek.
     Prebiyotiklerin son yıllarda artan sayıda bilimsel çalışmaya konu olduğunu belirten Alagözlü, şu ifadeleri kullandı:
     "Ülkemizde probiyotik bilinci halkımız arasında düşük olduğu gibi, bilim insanları arasında yeterli düzeyde değildir. Geleceğin en önemli bilimsel konuları arasında gösterilen probiyotiklere Türkiyenin bilim dünyasında daha fazla yer vermesi hepimiz için önemlidir. Buradan yola çıkarak kurulan derneğimiz, bilimsel araştırmalar yapmak ve araştırmalara destek vermek, bu konuda fikir alış verişinde bulunmak, yurt dışındaki benzer derneklerle işbirliği yapmak, değişik branşlarda yapılacak çalışmaları entegre etmek gibi amaçlara sahiptir. Umarız bu misyonumuz katlanarak gelişir ve büyür. Ülkemizde probiyotiklerle yapılacak çalışmaların birçok yönden yararlı olacağını düşünmekteyiz."
    
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER