Çubuk Şenliğine gel rolü kap...

Çubuk Şenliğine gel rolü kap... -Prenses Ajans ve Yapım Genel Koordinatör ve Yapımcısı Dilekçioğlu: -Ankarada 3 tane dizi projesi için altyapı oluşturuyoruz -Mamaklı dizisi için hazırladığımız projede Çubuk ilçesinde güzel


ANKARA (A.A) - Merve Özlem Çakır - Hüseyin Yiğiner - Prenses Ajans ve Yapım Genel Koordinatör ve Yapımcısı Mert Talat Dilekçioğlu, Ankarada 3 dizi projesi için altyapı oluşturduklarını ve Çubukta dizi için plato kuracaklarını söyledi.
     8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliğinin tanıtım toplantısına katılan Dilekçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankarada duygular henüz tazeyken, hikayeler varken, İstanbulda hikayeler tükenmişken 3 dizi projesi için Ankarada altyapı oluşturduklarını belirtti.
     Dilekçioğlu, 18 Şubat 2013 tarihinde yayına girmesini planladıkları Mamaklı adlı dizi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, dizi için Ankarada yeni yüzler aradıklarını ifade etti.
     Çubuk ilçesinin kendi kültürüne sahip çıkan, elbiselerine, köylerine sahip çıkan bir ilçe olduğunu vurgulayan Dilekçioğlu, Mamaklı projesi için Çubukta güzel yerler tespit ettik, burada platolar kuracağız dedi.
     Eski Türk filmleri yapımcısı ve yönetmeni olan Şahin Koçak ile birlikte projelere imza atmak istediklerini belirten Dilekçioğlu, oyunculuğu gerçekten isteyen, heyecan duyan ve bu konuda kendini geliştirebilecek kişiler aradıklarını, bu anlamda Çubuk Şenliğinin güzel bir platform olduğunu söyledi.
    
     -İnşaat sektöründen, dizi sektörüne-
    
     Prenses Ajans ve Yapım Kurucusu Sedat Apalak da dizilerin çok büyük bütçelerle yapıldığını, kendisinin aynı zamanda inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, inşaat sektöründen kazandığı parayı dizi yapımına aktaracağını söyledi.
     İstanbulda başrol oyuncusu ile bölüm oyuncusunun kazandığı paraların arasında uçurum olduğunu belirten Apalak, o uçurumu mümkün olduğunca kapatmaya çalıştıklarını söyledi.
     Apalak, oyunculardan birine bölüm başına 500 lira verip, diğerine 50 bin lira verme niyetinde olmadıklarını belirterek, Bu sektör kimsenin tekelinde değil. Dolayısıyla biz Çubuktan da başrol oyuncusu çıkarabileceğimize inanıyoruz. Burada örnekleri var. Behzat Ç. var. Erdal Beşikçioğlu var. Bir Ankara çocuğu. Bu projede yer alan her insanın adı ve soyadı geçecek. Bizim amacımız rant sağlamak değil, paylaşmak diye konuştu.
    
     -50 bin ton turşu satılmasını bekliyoruz
    
     13-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan şenlik hakkında bilgiler veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçekin festival kelimesi yerine şenlik kelimesinin kullanılması gerektiğini belirtmesinin ardından, Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinin adını bu yıl Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği olarak değiştirdiklerini söyledi.
     Özden, son dönemlerdeki şehit haberleri nedeniyle hassasiyetlerinin bulunduğunu, bu sebeple şenliğin vatandaşların ürünlerini pazarlayacağı bir hasat organizasyonu gibi geçeceğini söyledi.
     Geçen sene festivalde 30 bin ton Çubuk Turşusunun satıldığını ifade eden Özden, bu seneki şenliklerde ise 50 bin ton turşunun satılmasını beklediklerini dile getirdi.
     Özden, ilçede ruhsatlı turşu imalatı yapan 15 firmanın bulunduğunu dile getirerek, kendi evlerinde üretim yapan vatandaşların da olduğunu belirtti.
     Şenlik için Ankara Merkezden Çubuka toplu taşıma sayılarını artırdıklarını belirten Özden, Ulus ve Sıhhiyeden 15 dakikada bir otobüs kalkacağını, turşu üreticilerinin ürünlerinde şenliğe özel indirimler uygulayacağını bildirdi.
     Özden, Çubuk ilçesinin 82 bin nüfusuyla tarımsal değerlerine önem veren bir ilçe olduğunu dile getirerek, üniversite ve yüksekokullarıyla bir öğrenci şehri olma yolunda ilerlediğini belirtti.
     Belediye olarak Ulusal Ajansa akredite olduklarına dikkati çeken Özden, Ulusal Ajansın gençlik projeleriyle 10 ülkeden 30 öğrencinin Çubukta turşu yapımını öğrenmek ve festivale katılmak için geldiğini bildirdi.
    
     -Zara konser verecek-
    
     Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliğinin düzenleneceği 4 gün boyunca ilçede sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek.
     Bosna Hersek, Slovakyadan katılacak gösteri gruplarının yanı sıra İspanya, Fransa, Almanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İrlanda, İtalya ve Macaristandan olmak üzere toplam 13 ülkeden gençler katılacak.
     Tayvan, Slovakya, Bosna Hersek Büyükelçilikleri tarafından açılacak stantta ülkeleri ve yöresel ürünleri festival süresince tanıtılacak.
     Kortej yürüyüşü ile başlayacak festivalde Zara, Uğur Işılak, Ersan Başbuğ, Emine Ata, Tuncay Topçu, Ankaralı Selami, Ömer Göksu, Ahmet Yılmaz, Mustafa Yaman, Ankara Rüzgarı, Grup Şavkı, Kent Orkestrası ve yerel sanatçılar konserler verecek.
     Şenlik kapsamında kurulacak kültür sokağında el işleri, fotoğraf ve resim sergileri izlenime sunulurken, Çubukun simgesi olan turşu konseptli yarışmalar gerçekleştirilecek.
    
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Çubuk Şenliğine gel rolü kap... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER