Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Diyarbakırda düzenlenen törenle kutlandı -Vali Mustafa Toprak: Millet iradesi, bu güzel şehre reva görülmek istenen tabloyu ibretle izleyip sorumluları vicdanlarında m


DİYARBAKIR (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Diyarbakırda düzenlenen törenle kutlandı.
     Diyarbakır Valiliğinde başlayan kutlamalarda Vali Mustafa Toprak; 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.
     Daha sonra valilik önünde devam eden törende Vali Toprak ile 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep askeri araç üzerinde törene katılanların bayramını kutladı.
     Vali Toprak burada yaptığı konuşmada, bu coğrafyanın, politik, stratejik ve ekonomik bir cazibe merkezi olup, her devirde yaşanılması için ağır bedeller ödemek zorunda bırakıldığını vurgulayarak, milletin bu bedeli fazlasıyla ve canı pahasına ödediğini söyledi.
     Birilerinin, bu şehirde sevgi yerine nefret, kardeşlik yerine ayrılığın hakim olmasını istediğini ifade eden Toprak, şöyle konuştu:
     İş arayan işsiz, aş arayan aşsız, yol arayan yolsuz, huzur arayan huzursuz, refah arayan yoksul, su bekleyen topraklar susuz kalsın istiyorlar. Diyarbakırlı kardeşim, hiçbir şekilde korkuya kapılma ve endişe etme. Üzerine atılmak istenen bu kara örtüyü yırtıp atacak, seni sevgiyle sarıp büyütecek ve koruyacak hemşehrilerin ve devletin, buna asla fırsat vermeyecektir. Diyarbakır, geçmişindeki kadar mutlu ve sevgi dolu bir şehir olacaktır. Senin için var olan ve 89 yıl önce hangi sıkıntılar, zorluklar ve yokluklar içerisinde her birimizin dedelerinin birlikte el ele, omuz omuza, gönül gönüle vererek kurduğu devletimiz, senin şanlı geçmişini korumaya ve seni müreffeh bir şehir yapmaya azimli ve yeminlidir. Geleceğimizin ümidi, pırıl pırıl gençlerimiz ve Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegane kuvvet millet iradesi, bu güzel şehre reva görülmek istenen tabloyu ibretle izleyip sorumluları vicdanlarında mahkum edecektir. Diyarbakırın ve bu şehrin güzel insanlarının geleceğinin sevgi ve adalet ile yüceltilmesi, insanımızın mutluluk ve refahı için yılmadan, yorulmadan çalışma azmimizi hiç bir güç engelleyemeyecektir.
     Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın olumlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.
     Diyarbakırın günde sadece 18 uçağın iniş kalkış yaptığı değil, yakında ihalesi gerçekleştirilecek uluslararası bir havaalanı konumuna sahip olan ve günde en az 100-200 uçağın iniş kalkış yaptığı bir şehir olması gerektiğini dile getiren Toprak, Dünyanın ikinci en büyük surlarını dipdiri olarak bağrında saklayan bu şehri, her yıl en az 1 milyon turist ziyaret etsin dedi.
    
     -Geçit töreninde Stinger füzeleri
    
     Konuşmalar, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterisinin ardından geçit töreni yapıldı. Geçit sırasında sergilenen 3 Stinger füzesi, törene katılanların ilgisini çekti.
     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini temsilen katılım olmadığı gözlendi.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER