Danıştayın, kaplıcalarla ilgili kararı

Danıştayın, kaplıcalarla ilgili kararı -Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Bahçeci: -Tedavi amaçlı kaplıca hizmeti veren kuruşlar için doktor bulundurma zorunluluğu getirilmesi olumlu bir gelişme ancak tedavi amaçlı hi


KIRŞEHİR (A.A) - Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tedavi amaçlı kaplıca hizmeti veren kuruşlar için doktor bulundurma zorunluluğu getirilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak tedavi amaçlı hizmet vermeyen kaplıcaların bu zorunluluğun dışında tutulması gerektiğini söyledi.
     Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştayın, en az lise düzeyinde sağlık eğitimi almış sağlık personeli çalıştırılmasını zorunlu kılan yönetmelik hükmünün yürütmesini durdurarak, yeniden kaplıcalarda doktor bulundurulması zorunluluğu getirilmesine karar verdiğini anımsattı.
     Bahçeci, vatandaşların sağlığı açısından kaplıcalarda sağlık çalışanı yerine doktor bulundurma zorunluluğu getirilmesini olumlu bulduklarını ancak Türkiye şartlarında bu kararın uygulanmasının zor olacağını savundu.
     Hekim açığı nedeniyle kaplıcalarda tam zamanlı doktor çalıştırmanın sıkıntı oluşturabileceğine dikkati çeken Bahçeci, şunları kaydetti:
     Tedavi amaçlı kaplıca hizmeti veren kuruşlar için doktor bulundurma zorunluluğu getirilmesi olumlu bir gelişme ancak tedavi amaçlı hizmet vermeyen kaplıcaların bu zorunluluğun dışında tutulması gerekir. Başka seçenekler gündeme getirilebilir. Part time uygulaması gibi. Günübirlik hizmet veren kuruluşların doktor istihdam etmesi çok zor.
     Sağlık Bakanlığının, Danıştay kararı ile ilgili olarak bir düzenleme yapmasını beklediklerini dile getiren Bahçeci, Türkiye şartlarında bu tür kararların uygulanabilirliği konusunda iyi düşünülmesi lazım. Kararla ilgili mevzuat değişikliğinde yatak sayısı veya part time çalışma gibi değişik seçenekler getirilebilir. Hastanelerde çalışan doktorların belirli zamanlarda kaplıcalarda çalışması sağlanabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Danıştayın, kaplıcalarla ilgili kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER