Denizlide kızıl geyikler için doğaya yem

Denizlide kızıl geyikler için doğaya yem bırakıldı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide kış şartlarında beslenme zorluğu çeken kızıl geyikler için yaban hayatı geliştirme sahasına yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan, gazetecilere yaptığı açıklamada, meteoroloji tarafından çetin geçeceği açıklanan kış mevsiminde yaban hayvanlarının yiyecek sıkıntısı çekmemeleri amacıyla hazırlık yapmaya başladıklarını söyledi.
     Bu kapsamda Çivril ilçesinde yer alan koruma altındaki Akdağda yaşayan kızıl geyikler için 235 kilogram yonca samanı ve 150 kilogram besi yemi bırakıldığını kaydeden Akan, şunları söyledi:
     Geçen yıl kış şartları çok çetin geçti. Özellikle koruma altındaki bölgelere yem bırakma işlemimizi yoğun olarak gerçekleştirdik. İlk etapta Akdağda yaşayan kızıl geyikler için yonca samanı ve besi yemi yaban hayatı geliştirme sahamıza bırakıldı. Akdağ ile 20-30 geyiğin yaşadığı Karcı Dağı ve milli parkımız Honaz Dağında da ekiplerimiz bu yıl yemleme yapacak. Doğadaki canlılarımızı bir taraftan kaçak avcılardan korurken, diğer taraftan aç kalmalarına engel olacağız.
     Akan, kar yağışı olan günlerde kuşlar için yol kenarlarına buğday ve arpa bırakmaya bu yıl da devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Denizlide kızıl geyikler için doğaya yem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER