Derince Kent Meydanı şekilleniyor

Derince Kent Meydanı şekilleniyor


KOCAELİ (A.A) - Derince Kent Meydanı inşaatı projesi sürüyor.
     Derince Kent Meydanı Projesi kapsamındaki kapalı otoparkın kalan kısmının yapımına başlandı. Geçtiğimiz yıl Yeni Merkez Camisinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün katılımıyla hizmete girmesinin ardından yıkılan eski caminin alanında başlayan çalışmalar, kapalı otoparkın devamı niteliğinde sürüyor.
     Derince Belediyesi tarafından açılan ihaleyi kazanan firma tarafından başlatılan çalışmaların 6 ay içerisinde tamamlanması ve ardından da çevre düzenleme çalışmalarına geçilmesi hedefleniyor.
     Çalışmaların tamamlanmasıyla her iki otoparkın yer altından bağlantısı sağlanacak ve giriş ve çıkışlar tek yönlü hale getirilecek. Kent Meydanını şehrin Kuzey bölgeleri ile birleştiren Hafız Hasan Yılmaz Caddesinin meydan projesi içinde kalan kısmı da projeye dahil edilecek.
     Öncelikli olarak zemin güvenliğini sağlamak için fore kazık çalışmalarının başladığı meydanda, 45-60 santimetre çapında uzunlukları 10, 50 ila 17 metre arasında değişen 180 adet fore kazık çakımı yapılacak.
     Projenin son aşamasında gerçekleştirilecek çevre düzenleme çalışmalarında ise Derinceye ilk yerleşenler olarak bilinen Kırım Türklerinin vatanlarından sürgününü anlatan bir anıtın meydana son şeklini vermesi bekleniyor.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Derince Kent Meydanı şekilleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER