Dinarda bin 200 dönüm arazi ağaçlandırılıyor

Dinarda bin 200 dönüm arazi ağaçlandırılıyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar Kaymakamı Avni Kula, ilçeye bağlı Çakıcı köyü yakınındaki bin 200 dönüm arazinin ağaçlandırılmaya başlandığını bildirdi.
     Dinar Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı ile Çakıcı köyü çevresindeki alanda incelemelerde bulunan Kula, AA muhabirine, buradaki bin 310 dönüm arazinin verimli hale getirilmesi amacıyla Orman İşletmesince ağaçlandırma çalışması başlatıldığını söyledi.
     Toprak analizi yapılan arazinin bin 200 dönümünün ağaçlandırılmaya başlandığını belirten Kula, 110 dönümlük bölümle ilgili olarak İl Özel İdaresine proje sunacaklarını ifade etti.
     Kula, proje kapsamında 110 dönüm araziye ceviz ve badem ağaçları dikmeyi hedeflediklerini dile getirerek, Bu aynı zamanda buradaki köylüye de gelir getirici bir proje olacak. Elektrik hattını kuyuya kadar getireceğiz, daha sonra sulamayla ilgili sistem kuracağız. Bu çalışmalar dolayısıyla Dinar Orman İşletmesine teşekkür ederim dedi.
     Büyükakçalı da arazide hayvanların beslenebileceği ot türlerinin ekilmesi konusunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.
     Bölgeye hayvanların getirilmesini değil, köylünün bu alandaki ekini toplayarak hayvanlarını beslemesini planladıkları bilgisini veren Büyükakçalı, Bu sayede köylüler, bölgeye daha çok sahip çıkacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Dinarda bin 200 dönüm arazi ağaçlandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER