Dinarda fidanı dikimi

Dinarda fidanı dikimi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesine bağlı Çakıcı köyünde 2 bin dekarlık alanda ceviz ve badem fidanı dikildi.
     Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkayanın da katıldığı fidan dikim töreninde bölgeye ilk ceviz fidanlarını Dinar Kaymakamı Avni Kula, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Emniyet Müdürü Ahmet Yapar ve Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek dikti.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ülke genelinde başlatılan ve 2012-2016 yıllarını kapsayacak olan 5 yıllık Ceviz Eylem Planı kapsamında Dikici köyüne bin adet ceviz fidanı dikildi.
     Fidan dikim töreninde konuşan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun talimatlarıyla Türkiye genelinde başlatılan Ceviz Eylem Planı programı dahilinde ceviz fidanlarının dikiminin gerçekleştiğini söyledi.
     Dinar Kaymakamı Avni Kula da, dikilen fidanların çok iyi korunması gerektiğini, köylülerin lehine olacak bu faaliyette fidanların dikimine kadar emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.
     Dinar Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı, Ceviz Eylem Planı kapsamında Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkayanın destekleriyle Dinar Çakıcı köyüne Ceviz Ormanı kurulması planlandığını ve dikimin bir gün içinde biteceğini ifade etti.
     Büyükakçalı, şöyle konuştu:
     Geniş kullanım imkanı olan cevizin, kerestesi ve yüksek besleyici değere sahip meyvesinin yanı sıra, ilaç ve kozmetikte kullanılan diğer özellikleri nedeniyle ekonomik katma değerinin yüksek olacaktır. Bu sahaya dikilen bin adet ceviz ağacı ayrıca, Çakıcı köyünün refah seviyesinin yükselmesine sebep olacaktır.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinarda fidanı dikimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER