Dinardan kısa kısa

Dinardan kısa kısa -Dinarda sokak adları değiştirildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesinde Ilıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz, tarafından Dinar Belediyesine yapılan müracaat sonrasında iki sokağın adı değiştirildi.
     Ilıca Mahallesinde bulunan Ar Sokak ve 1. Ar Sokak adlarının, Diyarbakır Kulp ilçesinde Şehit olan Hakan Duman ve Diyarbakır Lice ilçesinde Gazi olan Yusuf Erkayanın isimlerinin verilmesi için Dinar Belediyesine müracaat edildi.
     Belediye Meclisi toplantısında yapılan oylama neticesinde Ar Sokağın adı, Gazi Yusuf Erkaya Sokak, 1. Ar Sokağın adı ise Şehit Hakan Duman Sokak olarak değiştirilmesine karar verildi.
     Verilen karar sonrasında Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, şehit babası Mahmut Duman ve Gazi Yusuf Erkaya Dinar Belediye Başkanı Saffet Acarı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette, Belediye Başkanı Acar, şehit ailesi ve gaziler için belediye olarak ellerinden gelen yardımları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.
    
     -Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkayadan Dinara ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya ve Dinar Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı, Dinar ilçesine bağlı Yapağılı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Su Ürünleri İşletme Tesisini ziyaret etti.
     Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çelik ile görüşen Bölge Müdürü Sarıkaya balık tesisinin alabalık üretim sahalarını, kesim, paketleme ve pişirme odalarında incelemelerde bulundu.
     Yapağılı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Özden, ziyarette yaptığı konuşmada, 1994 yılında kurulan tesisin 62 çalışanı ile yılda 300 ton balık üretimini gerçekleştirip, Almanya ve Hollanda olmak üzere iki Avrupa ülkesine pazarlamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Havuzlarda yetişen balıkların ortalama 270-300 grama geldiğinde, buzlu suda şoklandığını belirten Özden, şöyle konuştu:
     Daha sonra işleme tesisine gelen balıkların iç organları alınıyor. 12 saat boyunca tuzlu suda salamura edilen balıklar, meşe odununda şişlere dizilip pişiriliyor. Sonra ön soğutmada soğutulup çıkarılıyor. Vakumlandıktan sonra ise sıfırın altında 25 derecede tekrar şoklanan balıklarımız paketlenip tırlarla Avrupa ülkelerine gönderiliyor
     Sarıkaya da Tesisin ORKÖY kredisiyle yapılması bize gurur verdi ifadelerinini kullanarak, şunları söyledi:
     Dinarlı vatandaşların da burada çalışmaları, üretimin her aşamasında olmaları da ayrı bir güzellik. Geçen yıl bölge müdürlüğü olarak 3 milyon lira kredi dağıttık. Bunun 1 milyon lirasını Afyonkarahisar aldı. Amacımız bölgeyi ve insanları kalkındırmak, inşallah bunu gerçekleştireceğiz.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER