Dinar Orman İşletme Müdürü Büyükakçalı:

Dinar Orman İşletme Müdürü Büyükakçalı: -ORKÖY gül yetiştiriciliği projelerine de destek verecek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı, vatandaşın talebine göre çeşitli projeler üretilebileceğini belirterek, yakın zamanda gül yetiştiriciği projelerine de desteğin verileceğini kaydetti.
     ORKÖY Şube Mühendisi Goncagül Özkan ve Dinar Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı, Dinara bağlı Dikici ve Tekin köylerinde gerçekleşen süt ineği projelerini yerinde inceledi.
     Başmakçı, Dazkırı ve Dinar ilçelerinde toplam 40 ailenin projeden faydalandığının bilgisini veren Özkan, proje desteklerinin devam ettiğini söyledi.
     Vatandaşın talebine göre projelerin değişebileceğini ifade eden Büyükakçalı ise, Verilen krediler illaki hayvancılık projesi olacak diye bir şey yok. İlçede yapılabilecek bir çok proje desteklenebilir. Mesela arıcılık, manda yetiştiriciliği, güneş enerjisi gibi projeler de desteklenmektedir diye konuştu.
     Yakın zamanda Başmakçı ilçesinde gül projelerine de desteklerin verileceğini açıklayan Büyükakçalı, ORKÖYün proje işlerinin Dinar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydetti.
     Özkan ve Büyükakçalı projeden yararlanan Ahmet Meranın Dikici köyündeki süt ineği projesini de yerinde inceldi.
     Hayvancılık projesinde aile başına 12 bin 500 lira kredi desteğinin verildiği Dikici köyünde, 7 ailenin bu projeden faydalandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Ekip
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinar Orman İşletme Müdürü Büyükakçalı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER