Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada:

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada: -Kerkükte bir bomba patladığında anında harekete geçiyoruz, ambulans uçakları gönderiyoruz. Bütün devlet mekanizması harekete geçiyor ve o kardeşlerimizi ülkemize getiriyoruz (Fot


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kerkükte bir bomba patladığında anında harekete geçiyoruz, ambulans uçakları gönderiyoruz. Bütün devlet mekanizması harekete geçiyor ve o kardeşlerimizi ülkemize getiriyoruz dedi.
     Davutoğlu, Konyada Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışı, yeni alınan 14 ambulans ile toplam 38 yeni polis aracının hizmete sokulmasıyla ilgili düzenlenen törene katıldı.
     Buradaki konuşmasında, kamu düzeninin, insanların huzurlu ve güven içinde yaşayabilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Davutoğlu, Önce kamu düzeni... Kamu düzeni olunca gelecek perspektifimiz de olabilir. Kamu düzeninin sağlanması her zaman klasik usullerle olmaz. Çünkü artık sadece gasp, hırsızlık değil, sanal ortamda işlenen hak gaspları, hırsızlıklar, hakaretler gibi pek çok bilişim suçları da var. Bugün burada açtığımız Bilişim Suçlarıyla Mücadele Merkezi, değişen suçlarla mücadele çalışmalarına intibak çabasının bir sonucudur diye konuştu.
    
     -Bu bir devletin gücünün, kudretinin vatandaşlar nezdinde yansımasıdır-
    
     Konyada 14 yeni ambulansın da törenle hizmet vermeye başlayacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:
     3 gün önce Ankarada Libya eski Cumhurbaşkanı sayın Mustafa Abdülcelil ile bir hastaneyi ziyaretimizde, Irak, Suriye ve Filistinden gelen yaralıların aynı yerde güzel bir şekilde tedavi gördüklerini ve ne büyük bir şükranla Türkiyeden bahsettiklerini gördük. Bu bize büyük gurur verdi. Nasıl geliyor bu hastalar- Kerkükte bir bomba patladığında anında harekete geçiyoruz, ambulans uçakları gönderiyoruz. Bütün devlet mekanizması harekete geçiyor ve o kardeşlerimizi ülkemize getiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda Somalide bir TİKA mensubumuz, Mogadişudan epey uzakta saldırıya maruz kaldı. Emin olun, bir kaç saat içinde bütün devlet mekanizmaları harekete geçti. Ben yurt dışındaydım. Sağlık Bakanımız ve Mogadişu Büyükelçimiz ile konuştum. O vatandaşımız süratle ambulans uçakla Türkiyeye getirildi. Bu bir devletin gücünün, kudretinin vatandaşlar nezdinde yansımasıdır.
     Davutoğlu, eskiden bir mahalleden başka mahalleye hasta taşınırken yolda vefatların olabildiğini belirterek, Vatandaşlarımız hastanenin acil müdahale odasında bekler, yeterli organize olamamış ekipler dolayısıyla büyük kayıplar yaşandığı anlatılırdı. Şimdi ise ülkemizde en ücra bir dağ köyünden ambulans helikopterlerle, kara ambulanslarıyla en yetkin sağlık merkezlerine taşınan bir kapasiteye ulaştık. Bugün de bu kapasitemizi Konya ölçeğinde daha da geliştirecek olan ambulanslar devreye girecek. Hem devletimizin imkanları, hem yerel İl Özel İdaremizin imkanları, hem de hayırseverlerin güzel bağışlarıyla gerçekleştirilen bu hizmetlere katkı sağlayan herkese teşekkür ederim dedi.
     Bakan Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve polis araçlarının alımına katkı sağlayan hayırsever iş adamlarıyla birlikte kurdeleyi keserek, yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
     Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünü gezerek yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, çıkışta da hizmete başlayacak 14 ambulans içinde yer alan, 300 kilograma kadar olan hastalar ile yoğun bakım hastalarının nakledilmesi için özel olarak dizayn edilen ambulansı inceledi.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER