Diyarbakırdaki JİTEM davası

Diyarbakırdaki JİTEM davası -Aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdülkadir Ayganın da bulunduğu 16 sanıklı JİTEM davasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnakta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan ve aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdülkadir Ayganın da bulunduğu 16 sanıkJİTEM davasına devam edildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 16 sanığın da katılmadığı duruşmada mağdur Avukatı Barış Yavuz, İsveçte yaşayan itirafçı Abdülkadir Ayganın Türkiyeye iadesi için gerekli girişimlerin başlatılmasını, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım için de tutuklama kararı verilerek İnterpol tarafından aratılmasını talep etti.
     Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardında, haklarında yakalama emri bulunan sanık Mahmut Yıldırım, Hacı Hasan, Mehmet Zahit Karadeniz ve Muhsin Gül hakkındaki yakalama emri ile sanık Abdülkadir Aygan için çıkartılan gıyabi tutuklama kararlarının devamını kararlaştırdı.
     Mahkeme ayrıca, savunmaları alınması için hazır edilemeyen sanıklar Mahmut Yıldırım, Fethi Çetin, İbrahim Babat, Mehmet Zahit Karadeniz ve Muhsin Gül hakkındaki yakalama emrinin sonucunun beklenilmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki JİTEM davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER