Doğada ömrünü tamamlayan canlılar 3 boyutlu

Doğada ömrünü tamamlayan canlılar 3 boyutlu tablo oluyor -Samsunda el sanatları eğitmeni Bahar Değirmenci, Kızılırmak Deltasında bulunan ve ömrünü tamamlamış bitki, böcek, kuş, kelebek, arı ve ağaç köklerinden 3 boyutlu tablo yapıyor


SAMSUN (A.A) - Mehmet Kumcağız - Samsunda el sanatları eğitmeni Bahar Değirmenci, Kızılırmak Deltasında bulunan ve ömrünü tamamlamış bitki, böcek, kuş, kelebek, arı ve ağaç köklerinden 3 boyutlu tablo yapıyor.
     19 Mayıs ilçesi Halk Eğitim Merkezinde görev yapan Değirmenci, AA muhabirine, 15 yıldır ev tekstili ve ev tasarımları üzerine çalışmalar yaptığını, 3 yıldır da Kızılırmak Deltasının doğal güzelliğini tablolarına işlediğini söyledi.
     Yağlı veya sulu boya ile değil, doğal haliyle, doğada yaşamını yitirmiş materyalleri bir araya getirerek insanlara tekrar hatırlatma amacında olduğunu belirten Değirmenci, Doğayı çok seviyorum. Geri dönüşüme de büyük önem veriyorum. Doğada ömrünü tamamlamış kuruyan çiçek, ot, sazlık, böcek, arı, kelebek, kuş, yosun, midye, ağaç dalı ve ağaç kökü gibi materyalleri bir kompozisyon içinde özel bir teknikle tablo haline getiriyorum. Tabiatın güzelliklerini, önemini, yağlı veya sulu boya ile değil, doğal haliyle insanlara anımsatmak, Kızılırmak Deltasını tanıtmak istiyorum dedi.
    
     -Evini atölye haline getirdi-
    
     Değirmenci, 3 boyutlu yaptığı çalışmalarının perspektif pano çalışması olarak adlandırılabileceğini dile getirerek, bu teknikte kendini geliştirme ve yaratıcılık sınırlarının geniş olduğunu, tamamen kişinin hayal gücüyle orantılı olduğunu ifade etti.
     Halk Eğitim Merkezindeki kurs eğitmenliği görevinin ardından boşta kalan zamanlarında tablo çalışmaları yaptığını anlatan Değirmenci, şöyle konuştu:
     Evimin iki odasını atölye haline getirdim. Odanın birinde doğadan topladığım materyalleri biriktiriyor ve sınıfsal olarak ayırıyorum. Diğer odada ie topladığım materyalleri tablolara işliyorum. Tablolarımın amacı doğanın güzelliğini doğal haliyle insanlara tekrar hatırlatmak. Kızılırmak Deltasının her alanı ayrı bir doğal güzellik. Doğa başlı başına bir tablo gibi. Üç yıl önce bu güzelliklerin bize geri dönüşümü nasıl olur diye düşünürken, böyle bir çalışma yapmaya başladım. Çalışmalarımı insanlar beğenince de devam ettirdim.
    
     -Kızılırmak Deltasının tanıtımı için sergi açacak-
    
     Bahar Değirmenci, Kızılırmak Deltasından topladığı materyallerle yaptığı çeşitli boy ve ebatlardaki tablolarıyla sergi açacağını anlatarak, şunları kaydetti:
     Daha önce yaptığım bazı tablolarım İstanbulda bazı iş yerlerinin vitrininde yer alıyor. Büyük beğeni alan tablolar için siparişler de alıyorum. Ama en büyük hayalim kendi memleketim olan Samsunda Kızılırmak Deltasını tanıtan, oradaki yaşamı anlatan tablolarımın yer aldığı bir sergi açmak.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Doğada ömrünü tamamlayan canlılar 3 boyutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER