Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis ve Muşta 494 köyle ulaşım sağlanamıyor -Vanın Erciş ilçesinde taşımalı sistemin uygulandığı okullarda ve Bitlisin Ahlat ilçesinde eğitime bir gün ara verildi (F


VAN (A.A) - Van, Bitlis ve Muşta kar yağışı ve tipi nedeniyle 494 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün sabah saatlerinde etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle 259 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi.
     Açıklamada, İl özel İdaresi ekiplerinin, kapalı köy yollarında, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Van-Bahçesaray karayolunun çığ düşmesi, Çaldıran-Doğubayazıt arasındaki Tendürek geçicinin ise kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi.
     Bölge genelinde buzlanma, don ve çığ olaylarının yaşanabileceğini kaydeden meteoroloji yetkilileri, tehlikelere karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.
     Öte yandan Vanın Erciş ilçesinde taşımalı eğitim veren okulların, bir gün tatil edildiği bildirildi.
    
     -Bitlis, Muş, Hakkari-
    
     Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada da il genelinde 126 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.
     Öte yandan Ahlat ilçesinde, soğuk hava nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
     Ahlat Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, havaların aşırı soğuk olması nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.
     İlçedeki yatılı ilköğretim bölge okullarında ise eğitime devam edileceği duyuruldu. Muşta etkili olan fırtına ve tipi nedeniyle yolu daha önce açılan 109 köy yolunun tekrar ulaşıma kapandığını belirtildi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, karla mücadele ekiplerinin kapanan köy yollarında çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER