Doğubayazıttaki terör örgütü davası

Doğubayazıttaki terör örgütü davası -Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek iddiasıyla tutuklanan 5 sanığın yargılanmasına Erzurumda başlandı


ERZURUM (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesinde, terör örgütü PKKya üye olmak, örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmek iddiasıyla tutuklanan 1i kadın 5 kişinin yargılanmasına Erzurumda başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Yakup Taşdemir, Dilaver Tanrıkulu, Yavuz Kaya, Abdullah Karatay ve Şeriban Emengen ile avukatları ve yakınları katıldı.
     Sanıklardan Şeriban Emengen, ailesinden gördüğü baskı üzerine terör örgütüne katılmak istediğini anlattı.
     Serkan adlı kişiyle İran sınırındaki bir köye kaçtığını, oradan da Baran kod alı teröristle 3 gün yürüyerek örgüt kampına gittiğini söyleyen Emengen, 2,5 ay kaldığım kamptan hiçbir eyleme götürülmedim. Daha profesyonel eğitim almamız için ben, arkadaşım Keziban ve İbrahimi Irakın kuzeyindeki bir kampa gitmek üzere yola çıkardılar. Birlikte yargılandığımız 4 kişinin yardımıyla Tendürek Dağına giderken yakalandık ifadelerini kullandı.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahyanın pişman mısın- sorusu üzerine Emengen, Dağda umduğumu bulamadım, hayal kırıklığına uğradım, pişmanım dedi.
     Sanık Emengenin avukatının talebi üzerine tanık olarak dinlenen baba Mahmut Emengen, kızının birileri tarafından kandırılarak evden kaçtığını söyledi.
     Bir süre sonra polislerden kızlarının örgüte katıldığını öğrendiklerini ifade eden baba Emengen, Hakim bey ben devletten ve sizlerden kızım adına özür diliyorum. Biz kendi halinde bir aileyiz, bizim terörle işimiz yok. Tekrar sizlerden özür diliyorum diye konuştu.
     Duruşma, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Doğubayazıt ilçesinde, bir grup teröristin Tendürek kırsal alanına geçiş yapacakları bilgisine ulaşan Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 26 Eylül 2012 tarihinde, 2si kadın 3 terörist ile teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 4 kişiyi gözaltına almıştı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şahıslardan 2si 18 yaşından küçük oldukları gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Doğubayazıttaki terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER