Doğum hastanelerindeki Anne oteli projesi

Doğum hastanelerindeki Anne oteli projesi -Turgutlu Devlet Hastanesi Yeni Doğan Servisinde Anne oteli açıldı


MANİSA (A.A) - Turgutlu Devlet Hastanesi Yeni Doğan Servisinde Anne oteli açıldı.
     Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin ilk yeşil hastanesi sloganıyla yapılan 300 yataklı Turgutlu Devlet Hastanesinin geçtiğimiz yıl Eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını hatırlattı.
     Hastaneyi her yönüyle modern bir hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Taşçıoğlu, Sağlık Bakanlığının yeni doğan ünitelerine Anne Oteli kurulmasına ilişkin genelge gönderdiğini, bu genelge doğrultusunda da 3 oda ve 6 yatak kapasiteli otel konforunda bir bölüm hazırladıklarını kaydetti. Resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak Anne otelinin hizmet vermeye başladığı bilgisini veren Taşçıoğlu şöyle konuştu:
     Anne Otelinin hizmete girmesiyle birlikte yeni doğan servisindeki annelerinin barınma ve benzeri problemleri ortadan kalktı. Doğum sonrasında sarılık olan bebeklerin anneleri ve yakın akrabaları daha önceden Yeni Doğan Servisi önündeki koridorlarda bekliyordu. Şimdi ise anneler kendilerine tahsis edilen bu bölümde çocuklarını bekliyorlar. Koltuk üstlerinde konaklama dönemi sona erdi. Büyük bir mağduriyetti, bunu giderdik.
     2 kişilik 5 yıldızlı otel odası konforundaki odalarımızda annelerimize ücretsiz konaklama hizmetinin yanı sıra 3 öğün yemek verilecek. Anne sütünün yenidoğan bebek için en kaliteli besin olduğu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilimsel verilerle kanıtlanmıştır. Anne ve bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonra geliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin arttığı göz önüne alındığında annelerin bebeklerinden uzak kalmaması gerekiyordu. Anne sütü üretimi ve bebek ile bağların gelişmesi için tensel temas da bir gereklilik. Artık yenidoğan ünitesinde yatan çocuklar anne sütünden mahrum kalmayacak.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Doğum hastanelerindeki Anne oteli projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER