Doktora kızan hasta yakınının, otomobille acil

Doktora kızan hasta yakınının, otomobille acil servise girmesi -CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Var: Her gün en az 21 şiddet vakasının yaşandığı ülkemizde bu olay, sağlıkta şiddetin hangi boyutlara ulaştığının bir gösterges


MANİSA (A.A) - CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, doktorlara kızan bir hasta yakınının, hastanenin acil servis kapısından otomobille girmesine tepki göstererek, Her gün en az 21 şiddet vakasının yaşandığı ülkemizde bu olay, sağlıkta şiddetin hangi boyutlara ulaştığının bir göstergesidir ifadesini kullandı.
     Ahmet Var, dün gece yaşanan olay nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, konunun, son zamanlarda artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir başka şekli olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
     Olayda kimsenin yaralanmamasını şans olarak değerlendiren Var, şu ifadelere yer verdi:
     Saldırıyı gerçekleştiren kişi, hastane acil servisine mide kanaması şüphesiyle başvuran Zafer Snin ağabeyidir. Hasta, acil servis doktorlarınca ilk müdahalesi yapılarak, tetkikleri için gastroentroloji hekimlerine yönlendirilmiştir. Bu serviste de hastaya acil olarak üst gastrointestinal endoskopi yapılmış ve eroziv pangastrit tanısı konmuştur. Kanamanın diğer odaklarını ekarte etmek için de göğüs ve kulak burun boğaz hastalıkları muayeneleri yapılmıştır.
     Tedavisi hiç aksamadan devam eden ve tüm ileri düzey tetkikleri yapılan hastanın tekrar kanama riski dolayısı ile gastroenteroloji kliniğine yatışı planlanmış ancak hasta çok fazla bekletildiğini iddia ederek hekimimize sözlü hakaretlerde bulunmuş ve 20.45te hastaneden ayrılmıştır.
     Daha sonra ise hastanın ağabeyi, kullandığı özel bir araçla acil servis kapısına, çok sayıda vatandaşımızın ve çalışanımızın hayatını tehlikeye sokarak bir saldırı gerçekleştirmiş ve kapıyı, pencereyi aşağıya indirmiştir.
     Var, hiçbir haklı gerekçeye dayandırılamayacak bu saldırının, tüm hastaları, hasta yakınlarını ve vefakar sağlık çalışanlarını tedirgin etttiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     -Motivasyonumuzu ciddi oranda düşürmüştür. Her gün en az 21 şiddet vakasının yaşandığı ülkemizde bu olay sağlıkta şiddetin hangi boyutlara ulaştığının bir göstergesidir. Olay adli makamlara intikal ettirilmiş olup sorumlular hakkında gereken yasal işlemlerin yapılmasını tüm sağlık çalışanları adına bekliyoruz.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Doktora kızan hasta yakınının, otomobille acil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER