DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: Türkiyeye yakışır bir şekilde davranılırsa kimse ülke topraklarına kem gözle bakamaz


KIRKLARELİ (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiyeye yakışır bir şekilde davranılırsa kimse ülke topraklarına kem gözle bakamaz dedi.
     Uysal, 7. Tarih ve Kültür Festivaline katılmak için geldiği Kırklarelinin Vize ilçesinde, Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve partililer tarafından karşılandı.
     Uysal, ilçe merkezindeki bir parkta vatandaşlara yaptığı konuşmada, Trakyanın elindeki güç ve kaynak ile Anadolunun da kalkınacağını belirtti.
     Önemli olan elimizdeki gücü ilerilere taşıyarak sıçramaktır diyen Uysal, Biz de geçmişten bugüne Türkiyede demokrasinin yerleşmesi için bu gücün, sıçrayışın mücadelesini veriyoruz. Menderesten başlayarak birçok büyüğümüz zor şartlara rağmen önemli birikimlerini büyük atılımlara çevirmenin arayışı içerisinde olmuştur. Ülkemiz yıllardır katettiği yolda önemli mesafeler almıştır. Bu mesafede milletimize, vatanımıza ve insanlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza başka ülkelere gittiklerinde gıptayla bakılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu ülke olarak yapabilecek gücümüz vardır diye konuştu.
     Türkiyede, birlik ve bütünlüğün ortaya konulduğu, bir siyaset anlayışının sergilenmesi gerektiğini ifade eden Uysal, Türkiye sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürüyor. Bölgemizde pek çok hadise oluyor. Bilinmelidir ki terörle part time mücadele edildiğinde, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlayabilme imkanı yoktur. Türkiyeye yakışır bir şekilde davranılırsa kimse ülke topraklarına kem gözle bakamaz dedi.
     Daha sonra DP Genel Başkanı Uysal, Vize Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Yılmaz, partililer, halk oyunları ekibi ve Romanyadan gelen gösteri grubunun oluşturduğu kortej, Atatürk Caddesindeki festival alanına yürüdü.
     Uysal, burada festival ateşinin yakarak 7. Tarih ve Kültür Festivalini başlattı.
     2 gün sürecek festival kapsamında çeşitli yarışmalar, gösteriler ve konserler düzenlenecek.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER