DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: -Süleyman Soylunun davranışının yanlış bir tavır olduğunu düşünüyorum


KASTAMONU (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin eski genel başkanı Süleyman Soylunun AK Partiye katılacağı yönündeki iddialara ilişkin, Süleyman Soylunun davranışının yanlış bir tavır olduğunu düşünüyorum dedi.
     Uysal, Taşköprü ilçesinde düzenlenen 26. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivalinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Partisinin eski genel başkanı Süleyman Soylunun AK Partiye katılacağı yönündeki bir soruya karşılık Uysal, meseleyi şahsileştirmeyeceklerini söyledi.
     Süleyman Soylu meselesinin siyasi değil, adli bir vaka olduğunu savunan Uysal, şunları kaydetti:
     Süleyman Soylunun geçmişteki uygulamaları ve birtakım maddi tasarruflarıyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. O süreç devam etmektedir. Soylunun davranışının yanlış bir tavır olduğunu düşünüyorum. Parti tabanımızın hassasiyeti ortadadır. Hiçbir şekilde Demokrat Parti misyonunu, hiç kimseye hatta partimiz içinde birtakım görevler yapanlar da dahil olmak üzere yağmalatmayacağız.
     AK Partinin terörle mücadelesini eleştiren Uysal, Part time terörle mücadele olmaz. Topyekün bir mücadeleye, dış politikadan başlayarak iç güvenlikle istihbaratımızla sürdürmemiz lazım. Terör hiçbir zaman tolere edilemez. Cesaretlendirirseniz, sizin Bostonda birileriyle kucaklaşmanız gibi birilerinin de Şemdinlide kucaklaşmasını izlersiniz ve seyredersiniz. Canlarıyla, kanlarıyla ve ruhlarıyla vatan toprağına hamuruna karışmış şehitlerimizi de incitirsiniz diye konuştu.
     Terörle topyekün mücadele edilmesi ve ortak akıl oluşturulması gerektiğini belirten Uysal, TBMM Başkanı Cemil Çiçekin, milli mutabakat çağrısını önemli bulduklarını da dile getirdi.
     Uysal, daha sonra Taşköprü İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğinin pilav şölenine katıldı, 26. Uluslararası Kültür Ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen at yarışlarını izledi.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER