Dünya Aşı Haftası

Dünya Aşı Haftası -Bayburtta hafta dolayısıyla "Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı" sloganıyla çocuklara balon dağıtıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğünce "1. Dünya Aşı Haftası" dolayısıyla "Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı" sloganıyla çocuklara balon dağıtıldı.
     Halk Sağlık Müdürü Akif Durulmuş, Dünya Parkında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, aşılamanın her çocuk için yaşamsal olduğunu belirtti.
     Her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkının bulunduğunu ifade eden Durulmuş, "Dünyada 2002 yılında aşı ile korunulabilir hastalıklar nedeniyle 5 yaş altında 1 milyon 400 bin çocuğun öldüğü tahmin edilmektedir. Bunların yüzde 38i kızamık, yüzde 27si hib enfeksiyonu, yüzde 20si boğmaca, yüzde 14ü tetanoz, yüzde 1i diğer hastalıklar nedeniyle gerçekleşmiştir. Oysa ki bu hastalıkların hepsi aşı ile önlenebilir hastalıklardır" dedi.
     Durulmuş, bütün çocukların doğumundan hemen sonra takvime uygun şekilde aşılanmaya başlaması gerektiğini kaydederek, "Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım. Aşılanma şansını kaçıranlar varsa aşılanmaları için sağlık kuruluşuna götürelim. Aşıyla önlenebilir hastalıkların sebep olduğu sakatlık ve ölümlerden çocuklarımızı koruyalım" diye konuştu.
     Açıklamanın ardından etkinliğe katılan çocuklara balon dağıtıldı.
    
     Muhabir: Seyfullah Kaya
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Aşı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER