Dünya kuklaları yeniden İzmirde buluşuyor

Dünya kuklaları yeniden İzmirde buluşuyor -7. Uluslararası İzmir Kukla Günleri, 23 ülkeden 41 kukla tiyatrosunu bir araya getirecek -Festivalin bu yıl 200 bin izleyiciye ulaşması hedefleniyor -Festival Direktörü Selçuk Dinçer:


İZMİR (A.A) - Senem Yazıcı - Kendi alanında dünyadaki sayılı festivaller arasında kabul edilen Uluslararası İzmir Kukla Günleri, 7. kez minikleri ve yetişkinleri, kuklaların renkli dünyasıyla buluşturacak.
     7. Uluslararası İzmir Kukla Günleri, 7 Mart-6 Nisan günleri arasında, 23 ülkeden 41 kukla tiyatrosu grubu, 45 farklı gösteri, kentin her yanındaki 28 kapalı ve birçok açık gösteri mekanında yüzlerce temsil, atölye çalışmaları, konferanslar, sergiler ve her yıl olduğu gibi ilköğretim okulları arası kukla oyunu yarışmasına ev sahipliği yapacak.
     Festival Direktörü Selçuk Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival programında, her yıl olduğu gibi, değişik kukla teknikleriyle oynatılan oyunların yer aldığını belirterek, Programdaki farklı yaş gruplarına yönelik oyunlar, bir ay boyunca her yaştan izleyiciye kukla sanatının her türünden en iyi örnekleri sunacak dedi.
     İzmirin dünyanın en önemli kukla merkezlerinden biri olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Dinçer, Her yıl dünyanın en büyük kukla festivallerinden birini İzmirde düzenliyoruz. Şimdi yapmamız gereken İzmirde kukla sanatı adına ciddi üretimler yapılmasını sağlamak. Bu çabalar kısa sürede İzmiri bu alanda büyük bir marka yapacak diye konuştu.
     Her yıl kukla ve sahne sanatları alanında onlarca grubu ağırlayan İzmirin, yurt dışındaki etkinliklerde de yer alması gerektiğini ifade eden Dinçer, bu anlayışla İzmir Kukla Tiyatrosunu kurduklarını ve 6 aylık çalışma sonucu Ben Yapmadım! adlı ilk oyunlarını hazırladıklarını söyledi.
     Yönetmenliğini Dinçerin üstlendiği Ben Yapmadım!, 7 Mart Perşembe akşamı Sabancı Kültür Sarayında düzenlenecek festival açılış töreninde sanatseverlerle buluşacak.
    
     -Dünyanın en ünlü kukla tiyatrosu toplulukları İzmirde-
    
     Kent genelinde mümkün olduğunca fazla kişinin katılımını amaçlayan, bu nedenle farklı semtlerde çok sayıda mekanı gösteri programına dahil eden festivalin, açık alan etkinlikleriyle birlikte, bu yıl 200 bin kişilik seyirci kitlesine ulaşması bekleniyor.
     Festivale katılacak gruplar arasında, dünyanın en ünlü kukla tiyatrosu topluluklarından Sandglass Theatre (ABD), Hugo ve Ines (Peru), Teatro Gioco Vita (İtalya), Theater Waidspeicher de bulunuyor.
     Çocuklar için olduğu kadar yetişkinler için tasarlanan gösterilerin de yer aldığı festival süresince, katılımcılar, kukla yapımı ve sahne sanatları alanlarında atölye çalışmalarına, seminerlere de katılabilecek. Çocuklar, yetişkinler ve profesyoneller için açılacak atölye çalışmalarında, kukla yapmak isteyenler ile bu alanda çalışanlar, alanlarının en ünlü isimlerinden ders alma fırsatını bulacak.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Dünya kuklaları yeniden İzmirde buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER