Edirnedeki kanser hastası genç kız

Edirnedeki kanser hastası genç kız -Dilek Özçelikin kemoterapi tedavisinin ilk kürü tamamlandı


EDİRNE (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın, Edirneyi ziyareti sırasında kendisinden yardım istemesiyle gündeme gelen lenf kanseri hastası Dilek Özçelikin kemoterapi tedavisinin ilk kürü tamamlandı.
     Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Edirne Valisi Hasan Duruerin girişimleriyle, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde başlanan tedavisinin ardından taburcu edildiğini söyledi.
     Trakya Üniversitesi İngilizce bölümü 3. sınıf öğrencisi Özçelik, taburcu edilmesinin ardından Tekirdağın Saray ilçesinde yaşayan ailesinin yanına gittiğini ifade ederek, tedavi sürecinde kemoterapi tedavisinin ilk kürünün tamamlandığını belirtti.
     Sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu ifade eden Özçelik, "Ayakta tedavim sürüyor, kemoterapinin ilk kürü tamamlandı, buna 10 gün sonra devam edilecek. Hastalığımın ciddiyetinin farkındayım, mücadele ediyorum. Ancak yan etkileri bu hastalıkla mücadele eden herkes gibi bana da ağır geliyor. Mide bulantısı, yorgunluk ve kusma şikayetlerim var, bunun dışında sağlık durumum iyi" dedi.
     Eğitiminden geri kalmamak için evde derslerine çalıştığını anlatan Özçelik, "Arkadaşlarım, hocalarım çok anlayışlı. Arkadaşlarım ders notlarımı gönderiyor, ben de evde çalışıyorum. Derslere katılamasam da final sınavları için Edirneye geleceğim. Bu süreçte destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlığıma kavuşarak, eski günlerime dönmeyi umut ediyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Edirnedeki kanser hastası genç kız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER