Edremit Körfezinde kuvvetli yağış ve lodos

Edremit Körfezinde kuvvetli yağış ve lodos uyarısı


BALIKESİR (A.A) - Edremit Körfezinde kuvvetli yağış ve lodos uyarısı yapıldı.
     Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölge, Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.
     Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışa neden olacak sistemin, bu akşam ve gece saatlerinde Balıkesirin Edremit, Burhaniye, Ayvalık (Edremit Körfezi) ve Havran ilçeleri, Çanakkale geneli, İzmirin kuzey ve batısı, yarın ise Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Manisa il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
     Halen Ege kıyı şeridinde güneyli yönlerden kuvvetli (saatte 40-60 kilometre) ve kısa süreli fırtına şeklinde esen rüzgarın bu akşamdan itibaren bölgenin tamamında (İzmir, Aydın, Çanakkale, Manisa, Balıkesir) kuvvetli fırtınaya (saatte 80-100 kilometre) dönüşmesi ve cumartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
     Kuvvetli yağış yaşanabilecek, ani sel, su baskını, dolu, toprağın suya doyduğu ve doluluk oranının yüksek olduğu havzalarda taşkın, kuvvetli fırtına yüzünden de çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması istendi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Edremit Körfezinde kuvvetli yağış ve lodos Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER