Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mutta

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mutta 14 Mayıs itibariyle kalan 400 milyon dolar borcu ödüyor, IMFden borç alan değil, borç veren bir ülke haline geliyoruz


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 14 Mayıs itibariyle IMFye olan 400 milyon dolarlık borcun ödeneceğini belirterek, IMFden borç alan değil, borç veren bir ülke haline geliyoruz dedi.
     Bakan Çağlayan, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, yaptıkları hizmet ve hizmetlerin karşılığını bulduğunu söyledi.
     Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını belirten Çağlayan, şöyle devam etti:
     Buraya helikopterle gelirken rakamları aldım. Şubat ayı ihracat rakamı tam tamına 12.5 milyon dolar. Hayırlı uğurlu olsun hepimize. Bugüne kadar yapılan en yüksek Şubat ayı ihracatını bu sene gerçekleştirdik. Görüyorum ki Türkiye her geçen gün ekonomisi gelişen, her geçen gün önemi daha da belirleşen bir ülke haline geliyor. Bundan 3 yıl öncesini hatırlayın. Mavi Marmara Gemisiyle sırf insanlığa hizmet etmek ve Müslüman kardeşlerimize destek olmak amacıyla yola çıkan 9 Türk vatandaşı İsrail tarafından katledilmişti. Hatırlayın o günleri. O gün, Başbakanımız Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. İsrail bizden özür dileyecek ve bize tazminat ödeyecek demişti. Bundan dolayı da biz, bunları yapana kadar İsrail ile ilişkilerimizi kesmiştik. Aradan 3 sene geçti ve İsrail dize gelip bizden özür diledi.
     Türkiyenin dünya siyasetindeki yerinin ekonomiyle daha iyi konuma geldiğini anlatan Çağlayan, son 10 yılda Türkiyenin tanınmayacak kadar değişim ve gelişim kaydettiğini vurguladı.
     Türkiyenin 14 Mayısta IMFye olan borcunun kapatılacağını dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu:
     14 Mayıs itibariyle kalan 400 milyon dolar borcu ödüyor, IMFden borç alan değil borç veren bir ülke haline geliyoruz. Borç alan emir alır. Tarihte IMF borç verir, karşılığında istediğini yaptırırdı. Şimdi size soruyorum, hangi ülkenin baskısı var Allaha çok şükür. Türkiye artık kendi gündemini, kendi günlük meselelerini belirler hale gelmiştir. Göreve gelirken, Efendilik etmeye değil, milletimize hizmet etmeye geliyoruz demiştik. Şimdi size yapmış olduklarımızla sözümüzü yerine getiriyoruz.
     Bakan Çağlayan, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez ayrımı yapmadan, Türk Bayrağının birliğinden, Türkiyenin bölünmez bütünlüğünden yana olan herkese kucak açtıklarını belirterek, Türkiyenin kucaklaşarak daha da gelişeceğini ifade etti.
     Mersindeki halkın CHP, MHP ve BDP belediyelerinden bıktığını belirten Çağlayan, halkın kendisini gördüğü her yerde Bizi bu belediyelerden kurtarın diye feryat ettiğini dile getirdi.
     Çağlayan, Mut ilçesinde ise halkın AK belediyecilikten memnun olduğunu vurgulayarak, Muttan seçimi başlatıyoruz. Mersindeki büyükşehir başta olmak üzere 13 belediyeyi AK belediyecilikle tanıştırmalıyız. Tanıştıralım ki halk belediyecilik görsün. O yüzden herkesin bugün itibariyle çalışmalara başlaması gerekiyor dedi.
     Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından Mut Deresi ıslah inşaatı, 200 yataklı kız öğrenci yurdu, 200 yataklı erkek öğrenci yurdunun ve Kent Parkının temel atma töreniyle, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Meydan Spor Kompleksi, 96 daireli TOKİ konutları, Mesleki Eğitim merkezi, üst geçitler, belediyeye ait 20 park, kanalizasyon hattı ve bir anaokulunun açılışını toplu halde gerçekleştirdi.
     Daha sonra belediye binasına geçerek, esnaf, çiftçi ve öğrencilerden oluşan halk korosunun çalışmalarını izleyen Bakan Çağlayan, koro üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Eline saz alarak Çarşambayı sel aldı türküsünü çalan Bakan Çağlayana AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ile Mut Belediye Başkanı Murat Orhan sözleriyle eşlik etti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mutta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER