Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Meyve üreticilerine ilaçlama uyarısı


ELAZIĞ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, kayısı ağaçlarında yaprak delen hastalığına karşı ilaçlama zamanının geldiğini bildirdi.
     Kaygusuz, yazılı açıklamasında, başta kayısı olmak üzere sert çekirdekli meyve ağaçlarının yaprak, meyve, tomurcuk ve sürgünlerini hastalandıran çil hastalığının mücadele yapılmadığı zaman yüzde 30-60 verim kaybına ve kalite düşüklüğüne neden olduğunu kaydetti.
     Hastalığa karşı henüz canlanmakta olan tomurcukları korumak amacıyla çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde) ilaçlama yapılması gerektiğini ifade eden Kaygusuz, ilaçlama zamanının geldiğini duyurdu.
    
     -KETEM kurumsal eğitimlere devam ediyor
    
     Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik eğitimlere devam ediyor.
     KETEM çalışanları tarafından Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulunda emniyet çalışanı, polis ve polis eşi olmak üzere 28 kadına meme kanseri, mamografi, kendi kendine meme muayanesi, rahimağzı kanseri, sigara ve zararları konularında eğitim verildi.
    
     -Elazığ TSO üyelerine e-ticaret eğitimi
    
     Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine yönelik e-ticaret eğitim programı düzenlenecek.
     Odadan yapılan yazılı açıklamada, kentin ticaretteki mevcut potansiyeline katma değer sağlayacak, üreticilerin dünya tüketicilerine ulaşabilmek için neleri yapmaları gerektiği yönünde zemin oluşması hedefiyle Elazığ TSO ile Kodfab Yazılım ve İnternet Teknolojileri firması işbirliğinde ilgilenen oda üyelerine e-ticaret eğitimi verileceği belirtildi.
     15 Martta odanın yeni hizmet binasında ücretsiz gerçekleşecek programda katılımcılara e-ticaret nedir, başarılı e-ticaretin sac ayakları nelerdir, Türkiye ve dünyada e-ticaret, e-ticaret ve sosyal medya konularında eğitim verilecek.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER